Sabahin Köründe Belediye Binasini Sarip Kontak Kapattilar

Tekirdag’in Süleymanpasa ilçesinde onlarca minibüsçü, güzergahlarinda yapilan degisiklikler ve TETUS sistemiyle ilgili sorunlar iddiasiyla kontak kapatip araçlariyla CHP’li Tekirdag Büyüksehir Belediyesi önünde eylem gerçeklestirdi.

Sabahin Köründe Belediye Binasini Sarip Kontak Kapattilar
Süleymanpasa ilçesinde bulunan S.S. 49 Nolu Tekirdag Sehiriçi Yolcu Tasima Kooperatifine bagli soförler, güzergahlarda yapilan degisiklikler ve TETUS sistemindeki sorunlar iddiasiyla toplanip minibüsleriyle Tekirdag Büyüksehir Belediyesi binasina geldi. Tekirdag Büyüksehir Belediyesi binasinin girisinde kontak kapatan minibüsçüler, UKOME’de alinan kararlarin haksizliga neden oldugunu ifade ederken durumun düzeltilmesini talep etti. Minibüsçülerin eylemi, devam ederken geçen bir saat süre boyunca Büyüksehir Binasindan hiçbir yetkili binadan çikip açiklama yapmadi.

"Haksiz karar aldilar"

Kooperatif Baskani Yasin Güler konuyla ilgili yaptigi açiklamada, "Çalistigimiz güzergahlarda bazi sistemler gelistirildi. Bu sistem, belediyenin tasidigi her yolcu, her ücretsiz yolcu ve elektronik ücretle tasinan yolcularin ayni sekilde belediye adina tasinan sisteme 2016 yilinda geçis yaptik. Bu sistem Istanbul Izmir dahil birçok büyüksehirde mevcut. 2016 yilinda TETUS sistemi ile suanda tasinan her yolucuyu belediye adina tasiyoruz. Diger büyüksehirlerde bulundugu gibi bizim büyüksehrimizde de var. 2016 yilinin sonunda bu sisteme geçis yaptik. Elektronik toplama sistemine geçmeden hiç bir sekilde hat güncellemesi, uzatilmasi yapilmayacagi söylenmisti. Tabir yerindeyse bir karis yer dahi verilmemesiydi. Bizde bu istikamette o günün sartlariyla araçlarimizi bu sistemi satin aldik. Cuma günü yapilan UKOME toplantisinda iki kooperatife haksizlik yapilarak alinan 2 karar var. Adrese teslim alinan iki karar var. Bu kararlara karsiyiz. 2016 yilindan bu yana minibüsçüler bu sisteme girmek zorunda birakildi. Hat güncellemeleri ve uzatmalari her zaman gereklidir. Bunlarin örnekleri Türkiye’de her yerde var. Burada haksiz bir sekilde bu sisteme girmeden haksiz karar alinmistir. Bu kararin haksiz oldugunu düsünüyoruz. Belediye baskanindan bu konuyla alakali açiklama bekliyoruz" dedi.



Minibüsçüler cezalardan sikayetçi

Minibüsçülerden Sakir Özçelik ise, “Araba doluyor alamayiz diyorum. Hemen belediyeye sikayet. Belediyenin bunun üzerine çökerek bize bir iskence yapmasinin bir anlami var mi? Bana milyonlarca borç yaptirmissiniz, bunu almadim ceza, sunu yapmadim ceza. TETUS sisteminde çalisiyoruz, halk otobüsüyüz ayakta yolculuga ceza geliyor. Belediye senin araban 70 kisi 100 kisi tasiyor. Sana neden ceza yazilmiyor. Ben de belediye otobüsüyüm sen de belediye otobüsüsün” diye tepki gösterdi.
Kaynak: İHA