Egirdir'de Yaslilara Saygi Haftasi Kutlandi

18-24 Mart Yaslilara Saygi haftasi dolayisiyla Egirdir Huzurevinde program düzenlendi. Sarkilarin, türkülerin, siirlerin okundugu kutlamada, yaslilar gönüllerince eglendiler.

Egirdir'de Yaslilara Saygi Haftasi Kutlandi
Kültürel Miras aktariminin saglanmasi, toplumun çinarlari olarak deger gören yaslilara genç nesillerle bag kurmasina destek olmak maksadiyla gelistirilen projede ögrenciler aktif rol üstlendi. Egirdir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hasta ve Yasli Bakim Hizmetleri Alani ögrencilerinin yürüttügü "Ani Mirasçilari" çerçevesinde gerçeklesen Yaslilara Saygi haftasi etkinligine; Kaymakam Adem Çelik, Garnizon Komutani Tümgenaral Emre Tayanç ve beraberindekiler yaslilarimizin tek tek ellerini öperek karanfil takdim ettiler, hal ve hatirlarini sordular.

Programda bir konusma yaparak bütün arkadaslarinin gününü kutlayan 93 yasindaki Ahmet Yavuz, “Benim yasim 93. Yatip kalkip Allah’a dua ediyorum, bir daha böylesine Afat göstermesin diye. Allah’tan geldi. Düsman degil ki karsidan birlessek çiksak. Cenab-i Allah insallah bir daha bu güzel Türkiye’mize böyle bir sey vermesin. Allah’im insallah dualarimizi kabul eder. Hepinizin yaslilar haftasi kutlu olsun” diye konustu.

Daha sonra Ahmet Yavuz’un yazmis oldugu “Yaslilar Haftasi” siiri okundu.

Eglenceli anlarin yasandigi programda Egirdir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ingilizce Ögretmeni Aslihan Esenli, arkadaslari Turgay Eken, Mustafa Ertap yaslilar için birbirinden essiz sarkilari seslendirdi.

18-24 Mart Yaslilara Saygi haftasi kutlamalari çerçevesinde günün anisina ve Mart ayinda dogan yaslilarimiz için pasta kesimi yapildi.

Pasta kesimi öncesi bir konusma yaparak yaslilarimizin gününü kutlayan Kaymakam Adem Çelik, “Egirdir Huzurevinin çok saygideger yaslilarimizin bu güzel gününü kutluyor, her birinizin ellerinden tek tek öpüyorum. Sizler bizim çinarlarimizsiniz, geçmisimizsiniz. Geçmisini bilmeyenlerin gelecegi de olmaz. Bizler sizleri çok seviyoruz. Bugün ayni zaman Egirdir Huzurevinde kalan ve Mart ayinda dogan büyüklerimizin de dogum günlerini kutluyoruz. Hepinizin dogum gününü ayri ayri kutluyor, saglikli günler diliyorum” dedi.

Programa; Egirdir Kaymakami Adem Çelik, Garnizon Komutani Tümgenaral Emre Tayanç, Belediye Baskan Yardimcisi Erhan Savran, Ilçe Milli Egitim Müdürü Ahmet Armutoglu, Egirdir Huzurevi Müdürü Kadriye Kocaoglu, Egirdir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögretmen ve ögrencileri katildi.

Kaynak: İHA