Depremde Evi Hasar Gören Sehit Ailesi Konteynerde Yasiyor

Malatya’da, Kahramanmaras merkezli depremlerde evleri hasar gören ve geçici olarak konteyner kente yerlestirilen Malatyali Sehit Piyade Üstegmen Serkan Erkus’un ailesi, devletin ve milletin her zaman yanlarinda oldugunu söyledi.

Depremde Evi Hasar Gören Sehit Ailesi Konteynerde Yasiyor
Kahramanmaras merkezli depremlere Battalgazi ilçesi Sancaktar Mahallesi’ndeki evlerinde yakalanan, 23 Eylül 2022 tarihinde Irak’in kuzeyinde sürdürülen Pençe-Kilit Harekati’nda Düzhi Tepe Bölgesi’nde magara operasyonu esnasinda çikan çatismada sehit düsen Piyade Üstegmen Serkan Erkus’un ailesi, deprem sonrasi bir süre Akçadag ilçesinde yakinlarinin yaninda kaldiktan sonra Beydagi Geçici Barinma Merkezi’ne yerlestirildi. Konteyner kentte yasamlarini sürdüren Sehit Piyade Üstegmen Serkan Erkus’un annesi ve babasi devletin ve milletin her zaman yanlarinda oldugunu belirterek, bir süre önce kendilerini ziyaret eden askerler tarafindan da tüm ihtiyaçlarinin karsilandigini söyledi.



“Sahurda depreme yakalandik”

Sehidin annesi Suna Erkus, oruç tutmak için kalktiklari sahur da depreme yakalandiklarini kaydederek, "Ilk depremde sahura kalkmistik bu sirada deprem oldu, kizimla disari çiktik, daha sonra esim çikti bir süre disarida bekledik. Sonra yakinlarimiz gelerek bizleri köye götürdü orada 25 gün kadar kaldik ardindan konteyner kente yerlestirildik. Buraya geldik her seyimizi ayarlarmislar. Allah devletimizden, milletimizden askerimizden razi olsun her zaman yanimizda oldular, onlarin sayesinde ayaktayiz" dedi.



“Devletimizden, milletimizden Allah razi olsun”

Askerin depremde sonrasi düzenli olarak kendilerini ziyaret ettigini aktaran baba Niyazi Erkus ise "6 Subat’taki ilk depreme evde yakalandik. Hanim sahura kalkmisti onlar önce çikti ben disari nasil çiktigimi hatirlamiyorum. Daha sonra kardesim geldi bizi köye götürdü. Ikinci gün askerler telefon ederek çadir, gida, odununa kadar her seyi getirdiler köyde 25 gün kaldik. Askerler sürekli telefon ederek durumumuzu soruyordu. Sonra sehre gelmek istedik ve konteyner kente yerlestirildik. Devletimizde milletimizde Allah razi olsun valimiz, belediye baskanimiz devam yanimizda 2. Ordu Komutani, Kurmay Baskani da bizleri ziyaret ediyor Allah razi olsun" diye konustu
Kaynak: İHA