Baskan Sadikoglu Açiklamasi 'Çek Takas Sistemi Süresi Uzatilmali'

Deprem bölgesindeki firmalarin çek ödeme kabiliyetlerinin kalmadigina dikkat çeken Malatya TSO Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu, 6 Nisan’i hatirlatarak “6 Nisan tarihinde yürürlüge girmesi beklenen çek takas sisteminin durdurulmasi ve sürenin uzatilmasi elzemdir” dedi.

Baskan Sadikoglu Açiklamasi 'Çek Takas Sistemi Süresi Uzatilmali'
Yasanan depremlerle büyük hasar alan Malatya ekonomisi, yeniden ayaga kalkmak için güçlü adimlar bekliyor. Özellikle çek ödemelerinin ertelenmesi konusunda düzenleme beklediklerini birçok kez dile getiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi (MTSO) Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu, 6 Nisan’da yürürlüge girmesi beklenen çek takas sistemine dikkat çekti.

“Ticari döngü tikanir”

Deprem bölgesi olan 11 ildeki is dünyasini zorlayacak konularin arasinda çek ödemeleri de oldugunu kaydeden Baskan Sadikoglu, “Isyeri yikilan ve agir hasar alan binlerce üyemiz var. OSB’mizde birçok fabrika yüzde 25 personel hacmiyle üretime baslayabildi. Böylesi bir zeminde çek ödemelerinin yapilabilmesi çok zor. Suanda üyelerimizin çek ödeme kabiliyeti bulunmuyor. Üstelik önümüzde 6 Nisan tarihi var. 6 Nisan’da çek takas sistemi yürürlüge girecek ama su an kimsenin ödeyecek durumu yok. Takas isleminin durdurulmasi ve sürenin uzatilmasi sart. Çek yazan üyemizin, kendisinin de ödemesi gereken baska bir çeki var. Karsilikli çek ödemeleri yapilamayinca bu kör döngü dalga dalga tüm Türkiye’ye yayilacak. Sadece bizim degil, ticaret yaptigimiz diger iller de etkilenecek. Hal böyle olunca deprem illerindeki firmalarin çekleri kabul edilmeyecek. Üyelerimizin mal tedariki tikanma noktasina gelecek. Ticari döngü bozulacak. Bu nedenle 6 Nisan’da yürürlüge girecek olan çek takas sisteminin durdurulmasi ve sürenin uzatilmasi gerekiyor” dedi.

Kaynak: İHA