Kirikkale'de Depremzedelere Sicak Yemek Hizmeti
Kirikkale’deki 112 Acil Çagri Merkezi mutfaginda Türk Kizilay tarafindan pisirilen yemekler, depremzede ailelere ulastiriliyor.

Türk Kizilay Kirikkale Sube Baskani Mustafa Isler, IHA muhabirine yaptigi açiklamada, ilk etapta hasta, engelli ve yasli olan vatandaslar için sicak yemek çikartildigini söyledi.
Evlerinde yemek yapacak durumda olmayan depremzede ailelere sicak yemek ulastirdiklarini ifade eden Isler, "Ciddi manada magduriyet yasayan evinde yemek yapamayacak durumda olan hasta, engelli, yasli ve magdur durumda olan ailelere öncelik tanidik. Ilk etapta 250 aileye yemek veriyoruz. Ihtiyaç durumunda da bu sayi artacak" dedi.
Yemeklerin 112 Acil Çagri Merkezi’nin mutfaginda yaptiklarini belirten Isler, "Kirikkale Valisi Sayin Bülent Tekbiyikoglu’na ve Vali vekilimiz Ahmet Sait Kurnaz beye çok tesekkür ediyorum. Bu mutfagi depremzedelerin hizmetimize sundular. Depremzedeler için ’Kizilay bir yemek çikartabilir mi? Sicak yemek verebilir miyiz?’ dediler. Bizde gerekli fizibiliteyi yaptik. Ondan sonra bu ise karar verdik" diye konustu.
Isler, "Allah’a sükür olsun bu haftadan itibariye sicak yemegimizi çikartiyoruz. Bu mutfak hazirdi. Diger kap kacak vs. bizim Kizilay tarafindan bagisçilarimizin bagislariyla bunlari temin ettik. Bagisçilarimiz ve gönüllülerimiz ile birlikte yemek çalismasina devam ediyoruz" seklinde konustu.
