Itfaiyeden Aldiklari Egitimle Canlar Kurtardilar

DÜZCE – Düzce Itfaiyesinden 2020 yilinda egitim alan ve deprem bölgesinde onlarca can kurtaran gönüllü arama kurtarma ekibi, itfaiye personeline tesekkür ederek plaket takdiminde bulundu.

Itfaiyeden Aldiklari Egitimle Canlar Kurtardilar
2020 yilinda Düzce Itfaiyesi tarafindan verilen Arama Kurtarma egitimleri sayesinde deprem bölgesine giderek birçok can kurtaran Hendek Dikmen Mahallesi gönüllü arama kurtarma ekibi, Itfaiye Müdürlügünü ziyaret etti. Itfaiye ekiplerinden aldiklari egitimin kendileri için çok degerli oldugunu kaydeden Dikmen mahalle muhtari Menderes Ayvaz, bu sayede birçok cani enkaz altindan kurtardiklarini ifade etti.



"Egitimin önemini görmüs olduk"

Düzce Belediyesi Itfaiye Müdürü Mehmet Ali Kahraman, Dikmen Mahallesi gönüllü arama kurtarma ekibine tesekkür ederek; "Bugün burada gönüllü ekibimizi misafir ediyoruz. 2020 yilinda bir arama kurtarma faaliyeti esnasinda mahalle muhtarimiz ile tanismistik. Daha sonrasinda Gölyaka Halk Egitim Merkezi araciligi ile mahalle halkina yangina müdahale ve arama kurtarma teknikleri konusunda egitim vermistik. Kendileri afet bölgesine giderek orada arama kurtarma çalismalarina katildilar. Birçok cani enkaz altindan sag olarak çikaran muhtarimiz ve ekibine tesekkür ediyorum. Egitimlerin ne kadar faydali oldugunu bir kez daha tecrübe etmis olduk" dedi.



"Egitimler bizim için çok faydali oldu"

Dikmen Mahallesi Muhtari Menderes Ayvaz Düzce itfaiyesi sayesinde bir çok can kurtardiklarini ifade ederek; "Biz 2020 yilinda Dikmen Mahallesi olarak gönüllü itfaiye ekibini kurduk. Bizim için egitimler çok önemliydi, Düzce Belediyesi itfaiye Müdürlügünden destek istedik. Egitimler bizim için çok faydali oldu. Geçtigimiz haftalarda yasadigimiz deprem felaketini duyar duymaz bölgeye gittik, bir çok cani sag salim kurtardik. Buna vesile olan Düzce Belediyesi itfaiye ekiplerine çok tesekkür ediyoruz" seklinde konustular.
Kaynak: İHA