Giresun, Deprem Afeti Yasayan Adiyaman Ile Kardes Sehir Oldu

Giresun Belediye Meclisinde, deprem afeti yasayan illerden birisi olan Adiyaman ile kardes sehir olma karari aldi.

Giresun, Deprem Afeti Yasayan Adiyaman Ile Kardes Sehir Oldu
Belediye Baskan Vekili Hasan Yilmaz baskanliginda gerçeklestirilen toplantida gündemdeki maddeler görüsüldü. Bazi maddeler oylamaya sunulup kabul edilirken, bazi maddeler ise ilgili komisyona havale edildi.

Mecliste oy birligiyle alinan karara göre; deprem felaketi yasayan iller arasinda yer alan Adiyaman ile Giresun kardes sehir oldu.

Konuyla ilgili olarak yapilan bilgilendirmede, “Ülkemizde büyük iki deprem yasanmis ve 11 ilimiz bu depremden etkilenmis olup, binalar yikilmis, çok sayida can kayiplari ve yaralilar olmustur. Böyle büyük bir afetin meydana getirdigi tahribatin giderilmesi için devletimiz, yerel yönetimlerimiz ve milletimiz birlik beraberlik içinde deprem bölgesine arama kurtarma ve acil ihtiyaçlarin karsilanmasi ve yaralarin sarilmasi konusunda üst düzeyde is birligi ve yardimlasma duygusu içinde çalismaya baslamistir. Bu kapsamda Adiyaman ilimizdeki belediyelerimize ve belde halkina destek olmak amaciyla ’Belediye, belediye sinirlari disinda yangin ve dogal afetler meydana gelmesi durumunda, bu bölgelere gerekli yardim ve destek saglayabilir’ hükmü geregince Adiyaman ilinin ilimiz ile kardes sehir olmasi için karar alarak, ihtiyaç duyulan alanlarda malzeme, mal, hizmetin temin edilerek Adiyaman iline ulastirilmasi kararlastirilmistir” denildi.
Kaynak: İHA