Depremzede Çocuklar Hacivat Ve Karagöz'le Güldü

Bitlis’in Ahlat ilçesinde konaklayan depremzede çocuklar için moral ve motivasyon etkinligi düzenlendi. Depremzede çocuklar oynanan Hacivat ve Karagöz oyunuyla güldü.

Depremzede Çocuklar Hacivat Ve Karagöz'le Güldü
Kahramanmaras merkezli 11 ili etkileyen deprem sonrasi Bitlis’in Ahlat ilçesine gelip konaklayan depremzede ailelere maddi ve manevi destek saglanirken, çocuklarin depremin etkisinden çikabilmeleri için çesitli etkinlikler düzenleniyor. Ilçede organizasyon isiyle ugrasan gönüllü genç Emir Keskin tarafindan organize edilen moral etkinligine, Ahlat Kaymakamligi, Ilçe Gençlik ve Spor Müdürlügü ve Tiyatro BISAD destek verdi. Ahlat Gençlik Kampi’nda düzenlenen etkinlige aileleri ile birlikte katilan depremzede çocuklara palyaço gösterisi, yüz boyama etkinligi ve Hacivat - Karagöz oyunu sergilendi. Etkinlik boyunca eglenceli vakit geçiren çocuklara pasta da kestirilerek çesitli ikramlarda bulunuldu.

Program öncesi konusma yapan Ahlat Kaymakami Fikret Dag, “Çocuklarimizin bir nebzede olsa yüzlerini güldürmek amaciyla arkadaslarimiz sag olsunlar bir organizasyon yaptilar. Elimizden geldigi kadar mümkün mertebe sizlerin yaninda olmaya çalisacagiz. Bu konuda da Ahlat halkina da hakikaten sizlerin nezdinde bir kez daha mütesekkiriz. Cenab-i Allah hepsinden razi olsun. Hepsi ciddi fedakârliklarda bulundular. Sizlerde Ahlat’i tercih ettiniz, artik bizlerle berabersiniz. Bundan sonraki hayatinizda Ahlat’in bir kültür elçisi olacaginizi düsünüyorum. Burasi Sultan Alpaslan’in adimini attigi yer. Malazgirt Savasi’ni kazandigimiz yer. Dolayisiyla her yeri sehit ve gazilerimizin kanlariyla sulandigi topraklar. Ben aslen Konyaliyim ama Ahlat’i çok seviyorum. Eminim sizlerde çok seveceksiniz. Ne desek ne söylesek bazi acilari hafifletemeyiz ama Cenab-i Allah hepimizi korusun, ülkemize de selamet versin. Vefat eden kardeslerimize Allah rahmet etsin, yarali kardeslerimize acil sifalar diliyorum. Cenab-i Allah ülkemizi afetlerden korusun” dedi.

Etkinligi organize eden MGT Ajans sahibi Emir Keskin de, dogum gününde yaptigi çagri ile depremzede çocuklarin yüzünde tebessüm olusturmak istedigini söyledi.

Keskin, “Bir kaç yildir bilgisayar alabilmek için parami biriktirdim fakat meydana gelen büyük depremin ardindan sokakta kalan binlerce vatandasimizi görünce yeni bir bilgisayar almak yerine bölgede yaralara biraz olsun derman olabilmek için tüm birikimimi bölgeye gönderdim. Felaketten kisa süre sonra kaymakamligimizin koordinesinde Ahlat’a yerlestirilen 200’den fazla aile oldugunu biliyordum. Gönüllü arkadaslarimiz temel ihtiyaç malzemelerinin temininde aktif rol oynadilar. Ben de dogum günüm olan 23 Subat günü sosyal medya üzerinden arkadaslarima bir çagrida bulundum. Dogum günümü kutlarken buradaki çocuklara tebessüm olabiliriz dedim. Ben dahil birçok arkadasim zaten bagis yapmislardi, bir kaç arkadasimdan ve ailemden gelen paralarla depremden etkilenerek gelen çocuklari bugün Hacivat ve Karagöz ile bulusturduk. Gönüllü palyaçolarimiz ve ögretmenlerimiz ile yüz boyamalarini yaptik. Onlara stresten uzak bir kaç saat yasattigimiza inaniyorum. Bu konuda desteklerini esirgemeyen tüm arkadaslarima, aileme ve kolaylik saglayan Kaymakamimiz Fikret Dag’a çok tesekkür ediyorum. Yaralarimizi hep beraber saracagiz" seklinde konustu.

Engelsiz Amazonlar Sanat Evi kurucusu yazar Gamze Elibol tarafindan gönderilen hediye masal kitaplari ile bere, atki, eldiven gibi giyim esyalari da program sonunda yürüme engelli gönüllü genç Ugur Avci tarafindan depremzede çocuklara dagitildi.
Kaynak: İHA