Burdur'da Mahalle Sakinleri 25 Depremzedeye Ev Kurarak Sicak Bir Yuva Sagladi

Burdur’da “Emek Gönüllüleri” adi altinda toplanan mahalle sakinleri örnek bir davranista bulunarak 25 depremzedeyi eve yerlestirdi. Grubun kurucusu Özgül Yildiz, depremin ilk gününde ekran karsisinda agladiklarini ama sonrasinda ise karinca misali yardim etmek için böyle bir çalismaya basladiklarini belirterek grubun büyüyerek 25 depremzedeye sicak bir yuva sagladigini söyledi.

Burdur'da Mahalle Sakinleri 25 Depremzedeye Ev Kurarak Sicak Bir Yuva Sagladi


Burdur merkeze bagli Emek Mahallesi’nde ikamet eden bir grup mahalle sakini depremzedelere yardim edebilmek için kendi aralarinda “Emek Gönüllüleri” adi altinda bir grup kurdu. Ilk basta 19 kisi ile baslayan grup daha sonra büyüyerek 150 kisiye ulasti. Depremzedeler için bulduklari ücretsiz evleri önce temizleyip sonrasinda gönüllüler tarafindan getirilen esyalarla donatan grup bu sekilde 25 depremzedeyi eve yerlestirdi. Burdur Vali Vekili Ahmet Mailoglu ve Vali Yardimci Bahri Gökalp Emek Gönüllüleri’ni ziyaret ederek yaptiklari özverili çalismalar için tesekkür edip hediye takdim etti.

Burdur Vali Vekili Ahmet Mailoglu yaptigi açiklamada, “Mahallemizde bulunan 5 tane birinci nesil kahramanlar yanlarina 150 tane yeni kahramanlar bularak olaganüstü, insanüstü, son derece güzel seyler yapmislar. Kendilerine Emek Gönüllüleri demisler. Bana verdikleri bilgiye göre de 25 tane evi almislar, temizlemisler, gelen kardeslerimizi ev sahibi yapmislar, esyalarini bulmuslar, esyayi verecek adamlari bulmuslar. Hem gönüllerini açmislar gelen misafirlerimize, hem kapilarini açmislar. Yardim yapacak insanlarin da yardim yapabilme duygularini gidiklamislar ve son derece güzel bir sey basarmislar. Benim her birine ayri ayri sükran duygum var. Her birinin ayri ayri gözlerinden öpüyorum” dedi.



Grubun kurucusu ve grup üyelerinin “anne” diye nitelendirdigi Özgül Yildiz ise “Biz depremin birinci günü ekran karsisinda oturup agladik. Dedik ki devletimiz basimizda. Biz de devletimizin yaninda olalim. Vatandas olarak ne yapabiliriz, diye düsündük. Arkadasim aradi, deprem bölgesinden gelen misafirlerimiz var ne yapabiliriz, dedi.

Hemen bir gün içinde 3 tane ev ayarladik. Sonrasinda duramadik. Biz gönüllüler toplanmaya basladik. Karinca misali, bir yara bandi misali yaralara merhem olalim dedik” açiklamasinda bulundu.

Bir diger Emek Gönüllüsü Sule Yüce’de yaptiklari faaliyetler hakkinda “Özgül annem aradiginda bir evi düzenlemeye gittik. Evde 3 ev esyasi vardi, çok fazlaydi ve insaat temizligi de yapilmasi gerekiyordu. Bu isin hakkindan 3 kadin olarak gelemeyecektik. Kardesim Büsra ve arkadasi Onur tarafindan bir sosyal medya grubu olusturuldu. Simdiye kadar 30’a yakin evin temizligini yaptik, ev esyasi bulup evlere yerlestirdik. 5 tane ev sahibi de gönüllü olarak evlerini bizim araciligimiz ile depremzedelere verdi. 1 yil, 6 ay ve 3 ay boyunca kira almayacak ev sahiplerimiz depremzedelerden” diye konustu.



Hatay’dan gelerek Emek Gönüllüleri sayesinde eve yerlestirilen Özlem Çakmak ise yaptigi açiklamada “Öncelikle bütün Burdur halkina çok çok tesekkür ederim. Gerçekten bana burada bir yabanci oldugumu asla hissettirmediler. Biz ilk geldigimiz anda nereye geldigimizi bile bilmiyorduk. Kiminle muhatap olacagimizi bilmiyorduk. Ama öyle bir yere gelmisiz ki iyi ki Burdur dedim” diyerek memnuniyetini dile getirdi.
Kaynak: İHA