Bu Merkezde Ögretmenler Ilk Yardim Egitimi Aliyor

Saglik Bakanligi ve Milli Egitim Bakanligi isbirligi ile Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde açilan ilk yardim egitim merkezinde, ilçede görev yapan ögretmenlere yönelik ilk yardim egitimleri veriliyor.

Bu Merkezde Ögretmenler Ilk Yardim Egitimi Aliyor
Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Özcan, “Ilk yardim egitim merkezinde, ilçede görev yapan ögretmenlere, Saglik Bakanliginca yetkilendirilen egiticiler tarafindan, ilk yardim uygulamalari, hayat kurtarma teknikleri, yaralanmalar, yanik, kirik, çikik, zehirlenme, bogulma, yasam destegi gibi konularda hem uygulamali hem de teorik egitimler verilmekte, katilimcilara da onayli sertifika düzenlenmektedir” dedi.

Özcan; “Ilçemizdeki büyük bir eksigi kapatan ilk yardim egitim merkezinde, okullarimizda olusmasi muhtemel kazalar, yaralanmalar ve diger hayati tehlikeli durumlar hakkinda, ögretmenlerimizin bilgi ve becerilerinin arttirilmasi, acil müdahale ile hayat kurtarilmasinin da saglanmasi hedeflenmektedir. Önümüzdeki dönemlerde, ilçemizde faaliyet gösteren sanayi kuruluslari ve fabrikalarda çalisanlar ile isletme yetkililerine de ayni egitimlerin verilmesi yönünde hazirlik ve çalismalar yapilmaktadir.”
Kaynak: İHA