Bozüyük Belediye Meclisinin Mart Ayi Toplantisi Yapildi

Bozüyük Belediyesi Mart Ayi Olagan Meclis Toplantisi Belediye Baskani Mehmet Talat Bakkalcioglu Baskanliginda yapildi.

Bozüyük Belediye Meclisinin Mart Ayi Toplantisi Yapildi


Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda yapilan toplantida 6 gündem maddesi görüsüldü. Toplanti öncesinde Bozüyük Belediye Baskani Mehmet Talat Bakkalcioglu, yaptigi konusmasinda “Çok büyük bir afet, felaket yasiyor ülkemiz. Ülkenin her yerindeki herkesin her yurttasin yardim etmesi sevindirici, Türkiye bütünlük içerisinde deprem bölgesinde. Bizlerde orda kaybettigimiz yurttaslarimiza Allah’tan rahmet diliyoruz. Yakinlarina sabir diliyoruz” diyerek meclis üyelerini deprem bölgesinde hayatini kaybedenler için 1 dakikalik saygi durusuna davet etti. Saygi durusunun ardindan gündemin ilk sirasinda yer alan 6 Subat 2023 tarihinde meydana gelen ve 11 ilimizde büyük yikima sebep olan depremler dolayisi ile ikamet ettikleri illerde barinmayacak durumda olan ve ilçemize göç etmek zorunda kalan depremzedelerin hayatlarini idame ettirmelerine bir nebze katkida bulunabilmek adina; ilçemize geldikleri tarihten itibaren depremzede ailelere Belediye Baskanligimiz tarafindan hazirlanarak yürürlüge giren Bilecik Ili Bozüyük Belediyesi Nakdi Yardim Uygulama Yönetmeligi (CANSUYU) kapsaminda Kis Destegi de dahil olmak üzere nakdi yardim yapilmasi, her türlü ayni ihtiyaçlarinin karsilanmasi, yasi uygun olan çocuklarin ise ücretsiz olarak Gündüz Çocuk Oyun ve Bakimevi’nden faydalanmasi konusu oy birligi ile Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edildi.

Metristepe Imar Insaat Egitim Gida Turizm Organizasyon Tic. Ltd. Sti.’nin 23 Subat 2023 tarihli dilekçesindeki “Sirket bünyesinde istihdam edilen personel ücretlerindeki ve dogalgaz ile elektrik tarifelerindeki artislardan, piyasaya olan borçlarindan dolayi Sirket sermayesinin yetersiz kaldigi, bu nedenlerle; Sirketin ticari faaliyetlerine devam edebilmesi için 1 milyon olan sirket sermayesinin 2 milyon 500 bin olarak artirilmasi” talebi oy birligi ile Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edildi.

Ardindan “Bozüyük Kaymakamligi, Ilçe Müftülügünün 3255676 sayili yazisina istinaden, Bozüyük Belediyesi adina kayitli, Akpinar Mahallesi, 137 ada 1 parselde bulunan Akpinar Camii’nin kullanim (intifa) hakkinin, süresi yirmi bes yili geçmemek üzere, Diyanet Isleri Baskanligina verilmesi talebi, “Ilçe genelinde 1/1000 ölçekli uygulama imar planinda yer alan kat yüksekliklerinin degistirilmesine iliskin, 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi” talebi ve “1/1000 ölçekli uygulama imar plani notlarina (hükümlerine), yeni maddelerin eklenmesi, mevcut bazi maddelerin kaldirilmasi veya degistirilmesine iliskin imar plani degisikligi talebi oy birligi ile Imar Komisyonuna sevk edildi.

Gündemin 6. maddesinde yer alan “Bozüyük Belediyesi Otopark Yönetmeliginin, Genel Esaslar baslikli, 3’üncü maddesi, 4’üncü fikrasi, (a) bendinde geçen, ’Parsel disi otopark olarak düzenlenecek arsanin emlak vergisine esas arsa metrekare maliyet degeri, yapi ruhsati düzenlenecek parselin emlak vergisine esas arsa metrekare maliyet degerinin %10’undan asagida olamaz. Köse basi parsellerde emlak vergisine esas arsa metrekare maliyet degeri yüksek olan yol degerlendirilecektir.’ ifadesinde yer alan "yüzde 10" ibaresinin "yüzde 20" olarak degistirilmesi ve maddenin devami olarak "Yapi ile ayni yapi adasinda parsel disi otopark ayrilmasi halinde, yüzde 20 sarti aranmaz." ifadesinin eklenmesi talebi de oy birligi ile Imar Komisyonuna sevk edildi.

Gündemin tamamlanmasinin ardindan AK Parti Belediye Meclis üyeleri adina depremle ilgili konusan Merve Ünsal, depremde hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralilara acil sifalar ve milletimize bas sagligi dileyerek “Depremin ilk gününden beri adeta seferberlik suuru ile bölgeye yardim için maddi, manevi tüm imkânlari seferber eden tüm Bozüyüklülere özellikle gençlerimize ayrica tesekkür ediyoruz. Milletimizin basi sag olsun. Allah milletimize ve tüm insanliga bir daha böyle felaketler yasatmasin” dedi.

Konusmanin ardindan Baskan Bakkalcioglu “Ayni duygulari paylasiyoruz” diyerek muhtarlarin istek ve taleplerini dinledi, sorularini yanitladi.
Kaynak: İHA