Askerlik Hayali Kuran Depremzede Down Sendromlu Genci Güvenlik Görevlisi Yaparak Mutlu Ettiler

Askerlik hayali ile yasayan down sendromlu depremzede genci, Yozgat’ta kaldigi yurttaki yetkililer güvenlik görevlisi yaparak mutlu etti.

Askerlik Hayali Kuran Depremzede Down Sendromlu Genci Güvenlik Görevlisi Yaparak Mutlu Ettiler
Memleketleri Kahramanmaras’ta meydana gelen depremlerin ardindan Sanlidal ailesi, Yozgat’a geldi. Gençlik ve Spor Bakanligi Yozgat Bozok Erkek Ögrenci Yurduna yerlestirilen Sanlidal ailesinin 20 yasindaki en küçük çocuklari down sendromlu Ahmet Samil Sanlidal, neseli, sevecen ve samimi davranislariyla kisa sürede yurdun sevilen yüzü haline geldi.

Down sendromlu gencin küçük yaslardan beri kurdugu askeri üniforma giyme hayalini duyan yurt yönetimi de, genci mutlu etmek için harekete geçti. Down sendromlu Ahmet Samil Sanlidal’a güvenlik görevlisi üniformasi giydiren yurt yönetimi, genci biraz olsun mutlu etmeyi basardi. Yurttaki diger mesai arkadaslariyla uyum içerisinde çalisan down sendromlu Sanlidal’in mutlulugu, attigi gülücüklerle yüzüne yansidi.

Güvenlik görevlisi üniformasi giyen gencin ailesi ise ogullarinin askeri üniformayi da giyerek askerlik duygusunu yasamasini istiyor.

"Oglumun askerlik muradi var"

Down sendromlu Ahmet Samil Sanlidal’in depremden bir hayli olumsuz etkilendigini söyleyen anne Mediha Cosgun Sanlidal, "Biz Kahramanmaras’tan geldik, depremzedeyiz, 4 çocugum ve esimle buradayiz. Burada bize aileleri gibi sahip çiktilar. Çocuklarimla burada mutluyuz ama Samil’in motivesi biraz bozulmustu deprem nedeniyle. Buradaki arkadaslar ona kucak açti, onu güvenlik görevlisi yaptilar. Görevini çok da güzel yerine getiriyor, çok mutlu ve huzurlu. Oglumun askerlik muradi var, astsubay üniformasi giydirip o mutlulugu da ona yasatmak istiyoruz" dedi.



"Rabbim onu bize hediye olarak verdi"

Baba Mehmet Sanlidal ise, "Oglum 20 yasinda, askerligi de geldi. Askerlik yapmak istiyor. Burada güvenlik görevlisi yaptilar oglumu, görevini de sag olsun çok güzel yerine getiriyor. Bilgisayar bilgisi de çok muntazam. Yurda gelenleri çok nahif bir sekilde uyardigi da oluyor, çok mülayim bir insan. Rabbim oglumu bize hediye olarak verdi, ahrette mükafatini alacagiz insallah" seklinde konustu.



"Bizim güvenlik sefimiz oldu"

Yozgat Bozok Erkek Ögrenci Yurdu Güvenlik Görevlisi Hakki Özer de, "Samil bizim güvenlik arkadasimiz, güvenlik olmak istemis biz de ona güvenlik elbisemizi verdik. Ona yaka karti da çikardik, o bizim simdi sefimiz oldu. Samil gelir burayi kontrol eder, sikinti var mi yok mu diye bize sorar" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA