Sehitlikte Yürek Sizlatan Not

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Sehitleri Anma Günü nedeniyle Çorum’da düzenlenen törende duygulu anlar yasandi.

Sehitlikte Yürek Sizlatan Not
Çorum Sehitligi’ndeki törende 2016 yilinda sehit olan Jandarma Uzman Çavus 29 yasindaki Habib Gökçe’nin mezari basina gelen annesi Hatun Gökçe ve babasi Ahmet Gökçe, 14 Mart’ta dogum günü çiçegi ve yazili notu görenleri duygulandirdi.

“Cennet gülüm dogum günün kutlu olsun”

16 Mart 1987 dogumlu olan Habib Gökçe’nin anne ve babasi tarafindan sehidin mezarina birakilan çiçekte “Dogum günün kutlu olsun. Cennet gülüm” ifadesinin yer aldi.

Her yil 16 Mart’ta oglunun dogum günün mezarina geldiklerinin dile getiren baba Ahmet Gökçe, “Çiçek birakarak dua ediyoruz” dedi.

Oglu sehit Habib Gökçe’yi hiç unutamadigini anlatan Gökçe, “Habip, efendi, sakin, büyügünü ve küçügünü bilen bir insandi. Saygiliydi. Sevilen bir kisiydi. Cenabi Allah sehadeti nasip etti. Hiç aklimdan çikmiyor. Bambaska bir insandi” dedi.

Ogluyla sehit olmadan 3 gün önce yaptiklari konusmayi da anlatan baba Gökçe, “Izne gelmisti. Gel gitme dedim. Sirnak operasyonlarinin oldugu dönemdi. Baba ben gitmem mi dedi.

Baba arkadaslarim bana kaçti der dedi.

Ben gitmeliyim dedi.

Silahindaki mermileri bana verdi. Terör olaylari var, yolda lazim olur dedim. Baba bundan sonra benim silaha ihtiyacim yok dedi.

Kalbine dogdu galiba. Gitti ve 3 gün sonra sehit oldu” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA