Nazilli'de 'Çanakkale Zaferi' Düzenlenen Tören Ve Etkinlikler Kutladi

Aydin’in Nazilli ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. yil dönümü ve Sehitleri Anma Günü düzenlenen etkinlik ve törenler ile kutlandi. Törenlere katilan Nazilli Belediye Baskani Kürsat Engin Özcan Türk Milletinin her zorluk karsisinda birlik beraberlik ile dimdik ayakta kaldigina vurgu yaparak; “Çanakkale Zaferi’nin 108. yildönümünü kutluyor; Bu kahraman milletin evladi olmaktan büyük bir onur duyuyoruz” dedi.

Nazilli'de 'Çanakkale Zaferi' Düzenlenen Tören Ve Etkinlikler Kutladi


Atatürk büstüne çelenk sunumu ile baslayan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Sehitlerini Anma Programi sehitlik ziyareti ile devam etti. Kuran tilaveti ve dualarin okundugu Egriboyun Mezarligindaki sehitlik ve Gaziler kabristanligina ziyaretin ardindan programin ikinci kisminin devam edecegi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro salonuna geçildi.

Fen Lisesi tarafindan hazirlanan tiyatro salonundaki program saygi durusu ve Istiklal Marsini okunmasi ile baslarken, Ilçe Milli Egitim Müdürü Ismail Simsek günün anlam ve önemini belirten konusmayi yapti. Muharip Gaziler Dernegi Nazilli Subesi Baskani Hasan Karatas’in okudugu siirin ardindan, ilçe genelindeki ilkokul, ortaokul ve liselerde önceden düzenlenen Çanakkale Zaferi konulu resim ve mektup yarismalarinda derece alan ögrencilere protokol üyelerince ödülleri verildi.



Nazilli Fen Lisesi ögretmenleri ve ögrencileri tarafindan hazirlanan Çanakkale konulu sunumda, ögrencilerin performansi izleyenlere duygu dolu anlar yasatti. Program, salondaki katilimcilarin takdirini topladi. Program çikisinda Nazilli Belediyesi tarafindan hazirlatilan üzüm hosafi misafirlere ikram edildi.

Kutlama ve anma etkinliklerinin son bölümünde ise Nazilli Protokolü Sehit Aileleri Dernegi’ni ziyaret etti. Sehit yakinlari ile sohbet eden protokol üyelerine pilav ikraminda bulunulmasindan sonra Ilçe Müftüsü Selami Bayrakçi tarafindan Kuran’i Kerim tilaveti okunarak tüm sehitler için dua edildi.

Memleketin her kösesinden yükselen ’Çanakkale Geçilmez’ nidalariyla, canlari pahasina bu topraklari savunan sehitlerimizin aziz hatirasi, millet olma suurumuzu canli tutan en büyük ilham kaynagi 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108. yil dönümünü bir kez daha gururla kutlandigini belirten Nazilli Belediye Baskani Kürsat Engin Özcan, "Düsman isgalini görmüs ve makus tarihini kendi azmi ile yazmis cografyalardan biriyiz. Bu kahraman milletin evladi olmaktan büyük bir onur duyuyoruz. Efesi ile kizani ile genci yaslisi ile düsmana karsi durabilmis bir cografyanin en güzel noktalarindan biriyiz. Tabi ki çok acilar eziyetler zulümler gördü bu millet tarihinde ama Türk Milleti hepsinin birlik beraberlik ile üstesinden gelmistir. Bu günde birçok zorluklari yasadik yasiyoruz. Yeryüzünün gördügü en büyük deprem ve hemen akabinde yasanilan sel felaketi. Bunlarin hepsini Türk milleti birlik beraberlik ile asacaktir. Birlik beraberlikten hiçbir zaman taviz vermemizi binlerce yillik tarihimiz göstermistir. Insallah bundan sonrada göstermeye devam edecegiz. Çanakkale Zaferi binlerce sehidimizin kaniyla yazilmis essiz bir kahramanlik öyküsüdür. Bu zafer, Türk milletinin yeniden dirilis destani oldugu gibi dünya tarihinin de seyrini degistirmistir. Çanakkale’de kazanilan zaferle ortaya konulan vatan sevgisi ve millet olma bilinci, Kurtulus Savasinda da yol gösterici olup milletimiz Atatürk’ün önderliginde nihai zafere ulasmistir. Milletimize bu essiz zaferin gururunu yasatan, vatanimiz, bagimsizligimiz, milli birlik ve bütünlügümüz ugruna canlarini feda eden basta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere aziz sehitlerimizi ve ebediyete göç eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve sükranla aniyorum” ifadelerini kullandi.

108. yil anma programi etkinliklerine; Nazilli Kaymakami Sedat Sirri Arisoy, Belediye Baskani Kürsat Engin Özcan, Cumhuriyet Bassavcisi Murat Dilsiz, Ilçe Jandarma Komutani Caner Özkul, Ilçe Emniyet Müdürü Safak Yildirim, Ilçe Milli Egitim Müdürü Ismail Simsek, Ilçe Gençlik ve Spor Müdürü Güven Eker, Nazilli Sehit Aileleri Dernek Baskani Jale Keskin ve üyeleri, Muharip Gaziler Dernegi Nazilli Subesi Baskani Hasan Karatas ve gaziler, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, okul müdürleri, ögretmenler, ögrenciler ile vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA