Bu Proje Ile Itfaiyeciligin Mesleki Standartlari Belirlendi

Kastamonu Üniversitesi’nin desteklenmeye hak kazanan projesi ile itfaiyecilerin görevlerini yerine getirmede, fiziksel uygunlugunun, mesleki standartlari belirlenmis oldu.

Kastamonu Üniversitesi “Itfaiyecilerde Kardiyorespiratuar Uygunlugunun Kardiyometabolik Risk Faktörleri ve Testosteron Seviyesine Etkisinin Incelenmesi" baslikli proje TÜBITAK 1002-A Hizli Destek Modülü çerçevesinde kabul edilerek, destek almaya hak kazandi. Üniversite akademik personeli Ögr. Gör. Nuray Demiralp’in yürütücü olarak yer aldigi projede, Spor Bilimleri Fakültesi Ögretim Üyeleri Prof. Dr. Bilgehan Baydil ve Doç. Dr. Veli Volkan Gürses arastirmaci, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Hürmüz Koç danisman olarak görev aliyor.

Kastamonu Üniversitesi Bozkurt Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve Itfaiyecilik Programi Ögr. Gör. Nuray Demiralp’in yürütücülügünü yaptigi proje ile itfaiyecilerde saglikla ilgili program standardi normu olusmasina katki sunuldu. Bu çalisma ile itfaiyecilerin is sagligi ve güvenligi çerçevesinde kardiyorespiratuar uygunlugunun saglanmasi amaciyla, itfaiyecilerin meslege girisinde bir standart belirlenmesi hedeflendi. Bu sayede saglikli ve nitelikli is gücü profili hedeflenerek, profesyonel bir meslek olan itfaiyecilerin görevlerini yerine getirmede, fiziksel uygunlugunun, mesleki standartlari belirlenmis oldu.
Kaynak: İHA