Bayburt'ta 18 Mart Sehitleri Anma Günü

18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yil dönümü dolayisiyla Bayburt’ta tören düzenlendi. Sehit Osman Tepesi’ndeki Sehitlikte gerçeklesen törende Valilik, Belediye, Garnizon Komutanligi ve Sehit ve Gazi Aileleri Dayanisma dernegi çelenklerini sundu.

Bayburt'ta 18 Mart Sehitleri Anma Günü
Çelenk sunulmasinin ardindan Istiklal Marsi okunarak saygi atisinda bulunuldu. Bayburt Sehit ve Gazi Aileleri Dayanisma Dernegi Baskani Selami Köksal, günün anlam ve önemini belirten bir konusma yapti.

SAGDER Baskani Köksal, konusmasinda su ifadelere yer verdi: "Çanakkale Deniz Zaferinin 108’nci yil dönümünü kutlamanin ve mukaddes vatan topraklari için canlarini hiç çekinmeden feda eden aziz sehitlerimizin sehitler gününü yâd etmenin büyük onurunu yasamaktayiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale savaslarinda özellikle Anafartalar civarinda askerleri ile vermis oldugu üstün mücadele ve 276 kiloluk top mermisini sirtinda tasiyan Seyit Onbasi ve arkadaslarinin göstermis oldugu üstün mücadele dünyada çok az milletin gösterebilecegi bir kahramanlik destanidir. Çanakkale savasini benzersiz kilan, isgalci devletlerin dönemin en muazzam savas gemileri ve binlerce askeriyle bogazi kusatip arsizca saldirmasi degil, gökten yagmur gibi yagan atese gögsünü siper eden kahraman Mehmetçiktir. Çanakkale’yi Çanakkale yapan bitmek tükenmek bilmeyen düsman mermilerinin sesi degil, yarali düsman askerini sirtina alarak onu düsman mevzisine kadar götürüp isgalci askerlere insanlik dersi veren kahraman Mehmetçiktir. Kutsal vatan topraklarimiz için canlari seve seve feda eden azizi sehitlerimize, hayatlarini kaybeden gazilerimize, depremde hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet yaralilarimiza acil sifalar dileriz. Allah birligimizi bozmasin. ordumuzu ve bütün güvenlik güçlerimizi korusun, yar ve yardimcisi olsun. Kutsal vatan topraklarimizi korumak için canlarini seve seve feda eden sehitlerimize ve ahirete intikal eden gazilerimize rahmet, hayatta olan gazilerimize de uzun ömürler diliyorum. Allah birligimizi, beraberligimizi bozmasin."

Köksal’in konusmasinin ardindan Topçu Üstegmen Erdal Uçar da Çanakkale Savasi ile ilgili bilgiler aktardi. Üstegmen Uçar, TSK’nin dün oldugu gibi bugün de vatanin bölünmez bütünlügüne yönelik tehditlerin önünde durdugunu ifade etti.

Vali Vekili Emine Dilce’nin Sehitlik Defteri’ni imzalamasi ile devam eden program, sehit kabirlerine karanfiller birakilmasiyla son buldu.

Bayburt Sehitligi’ndeki anma töreninin ardindan 108. Yil kutlamalari Rekabet Kurumu Kiz Anadolu Lisesi tarafindan hazirlanan programla devam etti.

Bayburt Üniversitesi Fuat Sezgin Konferans Salonu’ndaki program okulun tarih ögretmeni Özcan Akbas tarafindan Çanakkale Zaferi hakkinda bilgi verildi.

Daha sonra okul ögrencilerinin okudugu siirler, okulun günün önemine dair hazirladigi sinevizyon gösteri izletildi.

Programda okul müzik ögretmenlerinin önderliginde hazirlanan güne dair türküler ögrenciler tarafindan seslendirildi.

Son bölümde ise, il genelinde yapilan yarismalarda dereceye giren ögrencilere ödüller verildi.

Törenlere, Bayburt Vali Vekili Emine Dilce, Garnizon Komutan Albay Zekeriya Tosun, Bayburt Belediye Baskan Vekili Hasan Karakum, Il Jandarma Komutani Albay Talha Övet, Il Emniyet Müdürü Nihat Uzun, SAGDER Baskani Selami Köksal, kurum müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA