Ramazan Öncesi Firinlarda Hijyen Denetimi

Tokat’in Turhal ilçesinde Ramazan ayina sayili günler kala belediye zabita ekipleri tarafindan firinlarda temizlik, hijyen ve ekmek gramaji denetimi yapildi.

Ramazan Öncesi Firinlarda Hijyen Denetimi
Turhal Belediyesi zabita ekipleri firinlarda sabah erken saatlerde denetim yapti. Denetimler sirasinda, firincilarin isletmelerinde hijyen sartlarini saglamalari, firinlarin temizligi, personelin el temizligi ve kullanilan malzemelerin hijyeni gibi konulara dikkat edilmesi gerektigi vurgulandi. Ayrica ekmek gramajinin dogru bir sekilde belirlenmesi ve tüketici haklarinin korunmasi için uygun agirliklarda ekmeklerin satilmasi gerektigi konusunda uyarilar yapildi.

"Ekiplerimiz temizlik, hijyen ve gramajla alakali kontrolleri yapti"

Turhal Belediye Baskani Ilker Bekler, denetimlerin amacinin halk sagligini korumak oldugunu belirterek, "Ramazan ayimiza sayili günlerin kaldigi bu mübarek günlerde biz de belediye olarak zabita ekibi arkadaslarimizla beraber sabahin erken saatlerinde firinlari denetlemeye çiktik. Ekiplerimiz temizlik, hijyen ve gramajla alakali kontrolleri yapti. Ramazan boyunca da marketlerde ve firinlarda üretim yapan diger bölümlerde de kontrollerimizi sürekli bir sekilde devam ettirecegiz” dedi.

Denetimler sirasinda eksiklik tespit edilen isletmelere idari islemler uygulandi. Firin ve imalathane denetim çalismalari ramazan ayi içerisinde de devam edecegi bildirildi.

Kaynak: İHA