Aksaray'da 40 Kisilik Umre Heyeti Sultanhani'ndan Yola Çikti

Aksaray’in Sultanhani ilçesinde 40 günlük Ramazan ayi umresine gidecek umreciler Bekiraga Cami önünde düzenlenen törenle mukaddes topraklara dualarla ugurlandi.

Aksaray'da 40 Kisilik Umre Heyeti Sultanhani'ndan Yola Çikti
Ugurlama töreninde umre hakkinda kisa bir bilgi veren Sultanhani Ilçe Müftüsü Halil Akçal ve emekli imam Bilal Altinsoy, “Umreye gidenler geride biraktiklarini da temsil ederler. Sizler Kur’an’in indigi, efendimizin dogdugu yerlere gideceksiniz. Tavaf yapacaksiniz, say yapacaksiniz. Bunlarin hep birer anlami var. Onun için orada zamaninizi en iyi sekilde degerlendirin. Manevi hayatinizda milat olsun Umre. Yolculuklarin en hayirlisi Allah’in evi Beytullah’a yapilan yolculuktur. Yolculuklarin en hayirlisi Medine-i Münevvere’ye, Ravazay-i Mütahhara’ya yapilan yolculuktur. Mekke-i Mükerreme’de Allah’in misafirlerisiniz. Medine-i Münevvere’de Peygamber Efendinmiz’in (s.a.v.) misafirlerisiniz. Rabbim layik olanlardan eylesin. En çok ikram olunanlardan eylesin. Oralarda vakit çabuk geçer en iyi sekilde degerlendirmeye çalisalim. Kutlu beldelere, Peygamber Efendimiz’e (s.a.v) bizlerin de selamlarini götürün” dedi.

40 kisilik umre heyetini ugurlama töreni sirasinda duygusal anlar yasandi. Kutsal Topraklara dogru yola çikan umrecilerin yakinlari ile gözyaslari arasinda vedalasmalari duygusal anlarin yasanmasina neden oldu. Yapilan dualarin ardindan umreciler aileleri ile vedalasarak yola çikti. Törene Sultanhani Kaymakami Hasan Hüseyin Alpaslan, Ilçe Müftüsü Halil Akçal ve umrecilerin yakinlari katildi.

Kaynak: İHA