Baskan Deveci'den Depremzedelere Açiklamasi 'Artik Bizim Hemsehrimizsiniz'

Atakum Belediye Baskani Cemil Deveci, 5 bine yakin depremzedenin Atakum’da ikamet etmeye basladigini ifade ederek, depremzedeleri hemsehrileri olarak kabul ettiklerini söyledi.

Baskan Deveci'den Depremzedelere Açiklamasi 'Artik Bizim Hemsehrimizsiniz'
Samsun’un Atakum Belediyesi ile Atakum Kent Konseyi Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Meclisi is birligiyle 6 Subat’ta yasanan deprem felaketi sonrasinda Atakum’a gelen depremzede ailelerle moral gecesi düzenlendi.



“Artik bizim hemsehrimizsiniz”

5 bine yakin ailenin Atakum’a geldigini kaydeden Baskan Cemil Deveci, “Ailelerin önemli bir bölümüyle görüstüm. Her birinin birbirinden aci anisi var. Artik bizim hemsehrimizsiniz. Samsunlusunuz. Kalbimizde yeriniz var, yüregimizi size açtik. Sizin acinizi azaltmak çok mümkün degil biliyorum” dedi.



“Her derdinizde yaninizdayim”

1952 yilindan bu yana Türkiye’de 10 büyük deprem oldugunu hatirlatan Baskan Deveci, “Insaat Mühendisleri Odasi her depremin ardindan bir rapor hazirlamis. Tüm depremlerin nedeni ve sonuçlari ayni. Gölcük depremini de mi unuttuk? Oradaki aciyi ve yikintiyi gördük. Bunu unutmayalim. Benim gibi her firsatta konusan siyasetçilere unutturmayin. Atakum halki ilk günden itibaren büyük bir dayanisma gösterdi. Içimizdeki iyilik ortaya çikti, onun geri girmesine izin vermeyelim. Ne varsa bunun üzerine insa edelim. Ben sizin belediye baskaniniz degilim, bir kardesinizim. Çocuklarinizin agabeyiyim. Her derdinizde, sikintinizda yaninizdayim. Hepinize tekrar geçmis olsun, kaybettiginiz yakinlarinizin mekanlari cennet olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA