'Sungurlu Beyazi' Cografi Isaret Aliyor

Çorum’un Sungurlu ilçesinde belediyenin girisimi ile ilçeye bagli Ayagibüyük köyünde yetisen ve “Sungurlu beyazi” olarak ün kazanan üzüm cinsi cografi isaret aliyor.

'Sungurlu Beyazi' Cografi Isaret Aliyor
Belediye Baskani Abdulkadir Sahiner, Sungurlu’da cografi isaretli hiçbir ürünün bulunmamasi nedeniyle bu konuda bir çalisma baslatilmasini istedi. Bunun üzerine “tokmak köfte”, ”on dilim kavun” ve “Sungurlu beyazi” diye geçen üzüm cinsi üzerine yogunlasan Belediye Baskan Yardimcisi Sakine Sariyüce, konuyla ilgili olarak ilçenin sevilen ve taninan ismi Selahattin Ambarkütük ile görüstü. Daha sonra ’Sungurlu beyazi’ olarak bilinen ve Ayagibüyük köyünde yetisen üzüm cinsine cografi isaret alinmasi için girisimlerde bulunularak, gerekli çalismalar yapildi.

’Sungurlu beyazi’nin ilçenin ilk cografi isaretli ürünü olmaya aday oldugunu söyleyen Selahattin Ambarkütük, “Belediye baskanimizin ilçemiz adina hassasiyetini

bilmeyen yoktur. Bahsetmis oldugumuz bu üzüm Ingiltere’de uluslararasi bir yarismada ödül alan bir üzüm. Çok kiymetli bir üzüm ve yok olmaya terkedilemezdi. Belediye baskanlarima ilgileri için çok tesekkür ederim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA