Sinop'ta Istiklal Marsi'nin 102. Yildönümü Kutlandi

Sinop’ta, Istiklal Marsi’nin kabulünün 102. yil dönümü dolayisiyla kutlama ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programi düzenlendi.

Sinop'ta Istiklal Marsi'nin 102. Yildönümü Kutlandi
Sinop Kültür Merkezi’nde düzenlenen program, saygi durusu ve Istiklal Marsi ile basladi.

Programa Vali Yardimcisi Abdullah Sahin, Belediye Baskani Baris Ayhan, Il Jandarma Komutan V. Baki Deniz, kamu kurum amirleri ve ögrenciler katildi.

Programin açilisinda konusan Il Milli Egitim Müdürü Ercan Yildiz, milletleri kahraman kilan en önemli unsurun düstügü yerden kalkma mücadelesi oldugunu söyledi.

Yildiz, “1. Dünya Savasi’nin akabinde, itilaf devletleri denilen batinin tek disi kalmis canavarlari tarafindan bogulmaya çalisan Türk milleti, Misak-i Milli sinirlari içerisinde vatanin bölünmez bütünlügünü korumak için daha önce dünyada esi benzeri görülmemis kahramanliklarla dolu ve çok cepheli bir Kurtulus mücadelesine girismistir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayis 1919 günü Samsun’a çikisiyla ilk adiminin atildigi Kurtulus Savasi, aziz milletimizin kendisine biçilmeye çalisilan sömürge elbisesini parçalayip bir paçavra gibi firlattigi, küresel emperyalist planlari darmadagin ettigi sanli direnis kutlu kiyam ve sahlanisin adidir” dedi.

Türk milletinin düsmesini bekleyen emperyalist güçlere karsi bagimsizlik için verdikleri mücadeleye deginen Yildiz, “Yasadigi yikim ve felaketlerden sonra, küresel emperyalist odaklarin el ovusturarak diz çökmesini bekledikleri, bu aziz milletin yigit evlatlari, ‘milletin bagimsizligini yine milletin azim ve kararliligi kurtaracaktir’ diyerek baslatilan bu zorlu mücadeleyi, ‘korkma’ ile baslayip, ‘istiklal’ ile bitirdigi siiri okunup kabul edildiginde milletçe ayakta alkislaniyor, gurur gözyaslariyla selamlaniyordu. Kahraman milletinin kahramanliklarini ve elde ettigi zaferi duygulari ile siire yansitacak kadar milletine âsik ve ‘Allah bir daha bu millete Istiklal Marsi yazdirmasin’ diyecek kadar milletine sevdali bu büyük insani yine ve yeniden minnet, rahmet ve dualarla aniyorum” diye konustu.

Okullarda Mehmet Akif Ersoy konulu resim, siir ve kompozisyon yarismalarinda dereceye giren ögrencilere ödülleri Vali Yardimcisi Abdullah Sahin takdim etti. Ardindan Sinop Sari Saltuk Anadolu Lisesi ögrencilerinin hazirladigi gösteri büyük alkis topladi. Mehmet Akif Ersoy konulu fotograf sergisinin gezilmesiyle program sona erdi.
Kaynak: İHA