Istiklal Marsi'nin Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programi

Bilecik’te Istiklal Marsi’nin kabulünün 102’nci yil dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayisi ile bir kutlama programi düzenlendi. Lise ögrencilerin Mehmet Akif Ersoy’u anlatan tiyatro gösterisi büyük begeni topladi.

Istiklal Marsi'nin Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programi
Bilecik Seyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçeklestirilen programa Bilecik Valisi Dr. Kemal Kizilkaya, Vali Yardimcisi Akin Agca,Bilecik Belediye Baskan V. Melek Mizrak Subasi, Bilecik Cumhuriyet Bassavcisi Burak Olgun, Seyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sükrü Beydemir ve kurum müdürleri katildi.

Istiklal sairi Mehmet Akif Ersoy’u anmak, daha iyi tanimak ve Istiklal Marsi’nin 102’nci yildönümü münasebetiyle düzenlenen program, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Ardindan Bilecik Ertugrul Gazi Lisesi Müdürü Zaim Akbulut açilis konusmasini yapti. Akbulut, konusmasinin bir bölümünde, "Milli bilincin uyanmasini saglayan, kahramanlik destanimiz, heybetli kimligimiz, vatan sevgisi ve özgürlük askimiz, Istiklâl Marsimiz, milletimizin bu zor günlerinde ’Korkma’ seslenisiyle Mehmet Akif in kaleminden satirlara dökülmeye baslamistir. Mehmet Akif, verilen bagimsizlik mücadelesi sonunda elde edilen neticeyi de istiklal marsimizin son iki dizesinde ’Hakkidir, hür yasamis bayragimin hürriyet, hakkidir, hakka tapan milletimin istiklâl’ ifadeleri ile tamamlamistir. Arnavut bir babanin ve Buharali bir annenin, Istanbullu çocugu olan Akif, Maveraün nehri, Balkanlarin ve ana merkez Istanbul’un birikimini, kadim medeniyetimizin gönül ve din cografyamizin kodlarini sembolik olarak barindirmaktadir" dedi.

Açilis konusmasindan sonra Istiklal Marsi ve Mehmet Akif konulu sinevizyon gösterimi yapildi. Ardindan Ertugrul Gazi Lisesi ögrencileri tarafindan düzenlenen, günün anlam ve önemiyle ilgili tiyatro gösterimi sergilendi. Gösterinin ardindan Bilecik Valiligi adina düzenlenen ilkokul ve ortaokullar arasinda Istiklal Marsi’ni ezbere okuma ve liseler arasinda Mehmet Akif siirlerini okuma yarismasinda birinci olan ögrenciler etkili okuyuslarini sundu.

Daha sonra yarismada ilkokul, ortaokul ve lise kategorisinde ilk üçe giren ögrenciler yönelik ödül töreni düzenlendi.

Dereceye giren ögrencilere ödüllerini Vali Dr. Kemal Kizilkaya tarafindan verildi.

Kaynak: İHA