Of'ta Orman Yangini Kismen Kontrol Altina Alindi

Trabzon’un Of ilçesinde ormanlik alanda çikan yangin lodosun etkisiyle genis bir araziye yayildi. Ekiplerin müdahalesi sonrasi yangin kismen kontrol altina alindi.

Of'ta Orman Yangini Kismen Kontrol Altina Alindi


Yangin, saat 18.00 siralarinda Kiyiboyu-Kiyicik Mahalleri Cihangir ve Ayazma mevkilerinde ormanlik alanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, henüz nedeni belli olmayan bir nedenle çikan yangin lodosun etkisiyle kisa sürede büyüdü. Yangina ilk olarak Trabzon Büyüksehir Belediyesi Of ve Hayrat Itfaiyesi ile Of Belediyesi ekipleri müdahale etti. Arazi yapisinin engebeli olmasindan dolayi ekipler yangina müdahale etmekte zorluk yasadi. Trabzon Büyüksehir Belediyesi Itfaiyesine takviye ekipler ve Orman Müdürlügünün arazözlerinin müdahalesi sonrasi yangin kismen kontrol altina alindi. Yanginla ilgili herhangi bir yaralanma ve can kaybi olusmadi.

Mahalle sakinleri korku dolu anlar yasadi

Yanginin evlerinin yanina kadar geldigini belirten Kiyicik Mahallesi sakinlerinden Kezban Demirtas, "Yangin bir anda buraya geldi. Çok korktuk. Neredeyse evlerimiz yanacakti. Yanan araziler komsularimizin" diye konustu.



"Mücadelemiz hiz kesmeden devam ediyor"

Yanginla ilgili açiklamalarda bulunan Of Belediye Baskani Salim Salih Sarialioglu, "Ilçemizde çikan ve lodosun etkisi ile etrafa yayilan yanginlar yapilan müdahalelerin ardindan kismen de olsa kontrol altina alindi. Mücadelemiz hiz kesmeden devam ediyor, siddetli rüzgarin etkisiyle yayilma durumu söz konusu fakat önlemeye çalisiyoruz. Personellerimizle birlikte görev basindayiz. Tüm Of’a geçmis olsun. Rabbim beterinden korusun, saklasin insallah. Rabbim yangin ve afetlerden milletimizi korusun" dedi.

Kaynak: İHA