Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Biz Size Inaniyoruz, Siz De Cumhur Ittifaki'na Inanin'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, “Yikilan her seyi daha iyisiyle yerine koymamiz mümkündür, birçok depremde biz bunlari ispatladik. Biz size inaniyoruz, siz de Cumhur Ittifaki’na inanin” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Biz Size Inaniyoruz, Siz De Cumhur Ittifaki'na Inanin'


Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, depremden en çok etkilenen sehirlerden biri olan Hatay’da, Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Sahra Hastanesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Erdogan’a, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli, Saglik Bakani Fahrettin Koca, Içisleri Bakani Süleyman Soylu ve Kocaeli Belediye Baskani Tahir Büyükakin da eslik etti. Incelemelerin ardindan açiklama yapan Erdogan, depremle birlikte Hatay’da büyük yikim yasandigini, ancak iktidarlarinin yikilan her seyi daha iyi, daha güvenli bir sekilde yapmaya muktedir oldugunu belirtti.

Erdogan, Hatayli vatandaslarin Cumhur Ittifaki’na güvenmesini isteyerek, onlari asla yalniz birakmayacaklarini ifade etti.



Konusmasina afette hayatini kaybedenler için Fatiha okuyarak baslayan Cumhurbaskani Erdogan, “Hatay, deprem afetinde en çok yikimi yasadigimiz, en çok can kaybina ugradigimiz yerdir. Tarih boyunca insanligin en gözde yerlesim yerlerinden biri olan Defne’miz de bu afette büyük yara aldi. Kahramanmaras merkezli afetlerden yaklasik iki hafta sonra 20 Subat’ta, Defne merkezde yasanan 6.5 büyüklügündeki deprem ilçemizdeki yikimi daha da arttirdi. Depremin ilk günlerindeki kötü hava sartlari, hasar gören altyapi, kapanan yollar ve diger sebeplerle çalismalar çok büyük zorlukla yürütülebildi. Önümüze çikan engelleri azim ve kararlilikla asarak birkaç gün içinde Hatay’da arama kurtarmadan, yardim çalismalarina kadar tüm faaliyetleri düzene koyduk. Biz de depremin üçüncü günü Hatay’a ilk ziyaretimizi yaparak durumu yerinde gördük ve gereken talimatlari verdik. Bugün üçüncü defa Hatay’i ziyaret ederek yürütülen çalismalari adim adim takip ediyoruz ve Cumhur Ittifaki olarak Sayin Bahçeli’yle birlikte tekrar buradayiz” dedi.



“Yikilan her seyi daha iyisiyle yerine koymamiz mümkündür, birçok depremde biz bunlari ispatladik”

Depremle birlikte yikilan her seyi daha iyi bir sekilde yerine koymaya muktedir bir iktidar olduklarini aktaran Erdogan, “Kalici konutlari yapmaya baslarken gezici ve geçici barinma sorunlarini da ihmal etmiyoruz. Ilk etapta çadirlarla bu sikintiyi çözme yoluna gittik. Simdi konteyner kentler kuruyoruz. Ziyaret ettigimiz sahra hastanemiz de konteyner sistemiyle yapilmistir. Insallah kisa bir süre içinde sadece Hatay’da 30 bin konteyneri hizmete alacagiz. Bunlarin hepsini de insa ve ihya faaliyetlerini yaparak bu büyük afetin sehirlerimizdeki izlerini tümüyle silecegiz. Kaybettigimiz insanlarimizi geri getiremeyiz. Ama yikilan her seyi daha iyisiyle, daha güvenlisiyle, daha gelismisiyle yerine koymamiz mümkündür. Iktidarimiz bunu yapmaya muktedirdir. Bugüne kadar birçok depremde biz bunlari ispatladik. Bunu Van’da aynen ispatladik. Bunu Elazig, Malatya, Bingöl, buralarda ispatladik. Hatta Izmir’de olan depremde ispatladik. Birçok sel afetinde, Antalya, Manavgat, Mugla, oralardaki sel afetlerinde yine bunlari ispatlamis bir iktidariz. Bunlardan yilmiyoruz. Bunu da yine ayni sekilde Insallah bir yil içinde basaracagiz. Bir yil sonra kalici konutlarimiza geçmenizin sevincini de burada yine beraber yasayacagiz. Fitne ve fesat pesinde olanlara kulak asmayin. Birligimize, beraberligimize, kardesligimize halel getirerek bizi deprem yaralarini sarma çabalarimizdan uzaklastirmak isteyenlere firsat vermeyin” diye konustu.



“Biz size inaniyoruz, siz de Cumhur Ittifaki’na inanin”

Erdogan buradaki konusmasina, “Iskenderun’da kruvazör gemisi getirmek suretiyle vatandaslarimizi oralarda insani bir sekilde ne yapiyoruz? Su anda iskan sahibi yaptik. Onun yaninda enerji üretimi yapan iki ayri gemiyi yine o bölgeye çektik ve orada sadece kamara sistemi degil ayni zamanda egitim ögretimi de yapmak suretiyle onu da hizmete aldik. Bütün mesele bir an önce vatandaslarimizi su endiselerden kurtaralim. En güzel sekilde yemesi, içmesi, yatmasi, kalkmasi her seyiyle burada onlara da o imkani saglamis olduk. Biz size inaniyoruz, siz de Cumhur Ittifaki’na inanin. Sizleri hiçbir zaman yalniz birakmadik, yalniz birakmayacagiz” ifadeleri ile son verdi.
Kaynak: İHA