Böyle Aci Görülmedi, Dügün Yemegi Cenaze Yemegi Oldu

Aydin’in Kösk ilçesinde oglunun mürüvvetini görmek için sünnet cemiyeti düzenleyen adam en mutlu gününde hayatini kaybetti. Dügün için hazirlanan yemekler ise cenaze yemegi olarak kullanilirken, yasanan aci olay tüm mahalleyi yasa bogdu.

Böyle Aci Görülmedi, Dügün Yemegi Cenaze Yemegi Oldu


Edinilen bilgiye göre, Kösk ilçesine bagli kirsal Ketenyeri Mahallesi’nde yasayan 32 yasindaki Halit Atalay, 4 yasindaki oglu Mehmet Ayaz’in mürüvvetini görmek için sünnet cemiyeti düzenledi.

Aylarca hazirlik yapan baba Halit Atalay, dün gece davetlilere verilecek dügün yemegi için dügün salonunda yapilan hazirliklari kontrol edip akrabasi Yakup Atalay ile beklemeye basladi.

Gece yarisi üsüyen baba Halit Atalay akrabasi Yakup Atalay ile dügünde kullanilacak olan mangal kömürlerinden bir kova doldurup yakarak salonun çay ocaginda isinmaya basladi.

Bu sirada mangaldan çikan dumandan zehirlenen Halit Atalay ve Yakup Atalay’i sabaha karsi asçilar baygin vaziyette buldu. Araç ile hastaneye yetistirilmeye çalisilan Halit Atalay ve akrabasi Yakup Atalay’i yolda karsilayan 112 Acil Servis ekipleri yaptiklari kontrolde Halit Atalay’in hayatini kaybettigini tespit etti. Durumu ciddi olan Yakup Atalay ise ambulans ile önce ADÜ Tip Fakültesi Hastanesi’ne burada yapilan ilk müdahalenin ardindan Izmir’e sevk edildi.

En mutlu günleri en aci günleri oldu

Bu arada Atalay Ailesi’nin mutlu günlerine ve sevinçlerine ortak olmak amaciyla dügüne gelen yüzlerce kisi adeta sok yasadi. Sünnet dügünü için pisirilen yemekler bu defa cenaze yemegi oldu. Baba Halit Atalay’i en mutlu gününde topraga verilirken bizzat kendisi tarafindan sünnet cemiyeti için pisirttigi yemekler ise kendisinin cenaze yemegi oldu. Acilarinin çok büyük ve herkesin saskin bir durumda oldugunu belirten Ketenyeri Mahalle Muhtari Mitat Yalçin, “Halit kardesimizin bugün çocugunun sünnet cemiyeti vardi. Yemeklerin basinda beklemesi gerekiyordu. Sabaha karsi üsümüsler tenekeye mangal kömürü yakmislar. Dumandan zehirlenmisler. Cemiyet sahibi Halit Atalay vefat etti, dayisinin oglu Yakup Atalay hastanede. Maalesef cemiyetimizin yemegi cenaze yemegine dönüstü” diye konustu.

Halit Atalay’in amcasi Mustafa Atalay ise, “Tüm hazirliklar tamamdi. Sabahleyin misafirler gelecekti. Sabah telefon geldi. Yemeklerin basinda sikinti olmasin diye kalmislar. Üsüyünce mangal kömürü yakmislar. Yaktiklari kömürün dumaninda zehirlenmisler. Sabah asçilar gelince durumu görmüs. Maalesef Halit Atalay vefat etti. Sünnet için pisirilen yemegi cenaze yemegi oldu” diyerek acilarinin çok büyük oldugunu söyledi.

Kaynak: İHA