Baskan Demir Açiklamasi '17 Ilçemizdeki Bin 251 Mahallemizde Yol Sorunlarini Çözüyoruz'

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, 17 ilçedeki bin 251 mahallede yol sorunlarini çözüme kavusturduklarini belirterek, ’2024 yilina kadar yol sorunu olan mahalle kalmayacak’ hedefine her geçen yaklastiklarini belirtti.

Baskan Demir Açiklamasi '17 Ilçemizdeki Bin 251 Mahallemizde Yol Sorunlarini Çözüyoruz'
Samsun Büyüksehir Belediyesi, özellikle kirsal bölgelerdeki mahallerde yasanan yol ile ilgili sorunlari çözüyor. Yol Yapim, Bakim ve Onarim Dairesi Baskanligi ekipleri ilin dört yaninda bir yandan yeni yollar açarken, bir taraftan da mevcut yol agini yeniliyor. Bafra ilçe merkezine 47 kilometre uzaklikta bulunan Bengü Mahallesi’nin 40 yillik yol sorunu da Büyüksehir Belediyesi ekiplerinin çalismasiyla sona erdi. 7 buçuk kilometrelik mahalle yolunun A tipi sathi kaplamasi geçen yil tamamlandi. Bu yil ise B tipi sathi kaplamasinin yapilacagi belirtildi.

“Yol sorununu tek tek çözüyoruz”

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, ‘2024 yilina kadar yol sorunu olan mahalle kalmayacak’ hedefine her geçen gün biraz daha yaklastiklarini söyledi.

Çalismalarin il genelinde devam ettigine dikkat çeken Baskan Demir, “946’si kirsal olmak üzere 17 ilçemizdeki bin 251 mahallemizde yol sorunu kalmayacaginin sözünü vermistik. Bu çerçevede yaptigimiz çalismalarla mahallelerimizin yol sorununu çözüyoruz. Tüm bu çalismalari kendi imkan ve kabiliyetlerimiz ile yapiyoruz. Çalismalarimiz iyi gidiyor, hedeflerimizin ilerisinde gidiyoruz. Özellikle kirsal bölgelerimizdeki mahallelerde yol çilesi çeken vatandaslarimizin sorunlarini hizla çözüyoruz. Onlarin duasi ve mutlulugu bizim çalisma askimizi daha da artiriyor” dedi.



“40 senedir yol sikintisi çekiliyordu”

Bengü Mahallesi Muhtari Mehmet Kaya, yolun yapilmasiyla birlikte büyük bir sorunun ortadan kalktigini, uzun süredir bu hizmeti beklediklerini söyledi.

Muhtar Kaya, “Önceden çok büyük sikintilarimiz vardi. Çamurdan hiçbir yere adim atamiyorduk, arabalarimiz çikmiyordu. Köyümüzü çamurdan kurtardik. Simdi çamur olmadan, arabalarimiz zorlanmadan, disaridan gelen gurbetçi arkadaslar güvenerek, sevinerek geliyor. Bunu saglayan Samsun Büyüksehir Belediye Baskanimiz Mustafa Demir’e çok tesekkür ediyoruz. Bizi yola kavusturdu, medeniyete kavusturdu, huzura kavusturdu. Yaklasik 40 senedir yol sikintisi çekiliyordu bu mahallede. Hem yolumuz kisaldi hem de yakittan tasarruf ettik” ifadelerine yer verdi.

Bafra ilçesinin en uzak mahallelerinden biri olan Bengü Mahallesi sakinleri, yol çilesinin sona ermesi nedeniyle Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir’e tesekkür etti.
Kaynak: İHA