Akdeniz'de Göçmen Teknesi Alabora Oldu Açiklamasi 30 Göçmen Kayip

Italya Sahil Güvenligi tarafindan yapilan açiklamada, Libya’dan hareket eden ve göçmenleri tasiyan teknenin Orta Akdeniz’de alabora oldugu belirtilerek 30 göçmenin kayip oldugu aktarildi.

Akdeniz'de Göçmen Teknesi Alabora Oldu Açiklamasi 30 Göçmen Kayip


Akdeniz’de göçmenleri tasiyan bir tekne daha alabora oldu. Italya Sahil Güvenligi tarafindan yapilan açiklamada, Libya’dan hareket eden ve göçmenleri tasiyan teknenin Orta Akdeniz’de olumsuz hava sartlari nedeniyle alabora oldugu belirtilerek 30 göçmenin kayip oldugu, 17 göçmenin kurtarildigi aktarildi.

Ticari gemiler ve AB’nin sinir teskilati Frontex’in hava destegiyle kurtarma operasyonlarinin devam ettigi ifade edilen açiklamada, iki ticari geminin daha bölgeye dogru ilerledigi belirtildi.

Bir ticaret gemisinin ilk kurtarma girisiminin kötü hava kosullari nedeniyle basarisizlikla sonuçlanmasinin ardindan, Libyali yetkililerin kurtarmayi gerçeklestirecek imkanlara sahip olmadiklari gerekçesiyle Italya’dan yardim istedigi belirtildi. Italya ise, alabora olan teknenin kendi Arama ve Kurtarma Bölgesinin (SAR) disinda meydana geldigini belirterek, bölgedeki ticaret gemilerinden kurtarma çabalarina katilmalarini istedi.

Italya Sahil Güvenligi dün yaptigi açiklamada, bin 500’den fazla göçmenin kurtarildigini açiklamisti.

Teknede 47 kisinin oldugu düsünülüyor

Mediterranea Saving Humans tarafindan günün erken saatlerinde yapilan açiklamada, Italya’ya giden teknenin Libya’nin Bingazi kentinin yaklasik 161 kilometre kuzeybatisinda alabora oldugu duyurulmustu.

Tehlikedeki göçmen gemilerinden gelen aramalari yanitlayan bir baska yardim kurulusu olan Alarm Phone ise, yetkilileri ilk olarak dün uyardigini ifade etmis ve 47 kisiyi tasiyan teknenin acilen kurtarilmasi gerektigini vurgulamisti.

Öte yandan Italya’nin Calabria bölgesindeki Crotone’ye bagli sahil beldesi Steccato di Cutro açiklarinda 26 Subat’ta meydana gelen tekne faciasinda 74 göçmen hayatini kaybetmisti.
Kaynak: İHA