89 Kisinin Öldügü Is Merkezinin Deprem Anina Ait Farkli Açidan Görüntü Ortaya Çikti

Diyarbakir’da Kahramanmaras merkezli depremlerde yikilan Galeri Is Merkezi’ne ait farkli açidan güvenlik kamera kaydi ortaya çikti. 89 kisinin öldügü is merkezinde bulunan markette deprem ile birlikte esyalar disari firladi.

89 Kisinin Öldügü Is Merkezinin Deprem Anina Ait Farkli Açidan Görüntü Ortaya Çikti


Kahramanmaras merkezli depremlerde 11 il etkilendi. Depremden etkilenen illerden biri de Diyarbakir’di. Sehirde 1’i bos 7 yapi yikildi. O yapilardan Galeri Is Merkezi ve üstündeki siteden 89 vatandasin cansiz bedeni çikartildi. Yapinin yikilmasina ait farkli açilardan güvenlik kamera kayitlari ortaya çikti. Deprem ile birlikte is merkezi altindaki markette çökmeyle esyalarin disari firladigi görüldü.



Öte yandan, Diyarbakir’da "yapim kusurlari ve kolon kesme" iddialarina iliskin aralarinda müteahhitlerin de bulundugu 17 zanli "olasi kasitla öldürmek" suçundan tutuklanmis, 23’ü adli kontrol tedbirleriyle olmak üzere 25 kisi serbest birakilmisti. 4 firari süphelinin yakalanmasina yönelik çalismalar da sürüyor. Tutuklananlar arasinda Galeri Is Merkezi’nin kolonlarina müdahale ettikleri ileri sürülen süpheliler de bulunuyor.
Kaynak: İHA