Psikolog Elif Özmen Açiklamasi 'Deprem Sonrasi Çocuklarin Günlük Akisini Bozmamak Gerekiyor'

Psikolog Elif Özmen, depremin çocuklar üzerinde yol açabilecegi psikolojik etkilere dikkat çekerek önemli tavsiyelerde bulundu. Özmen, “Bu süreçte deprem korkusunu çocuga hissettirirsek var olan travmatik süreç daha tehlikeli boyutlara evrilecek” dedi.

Psikolog Elif Özmen Açiklamasi 'Deprem Sonrasi Çocuklarin Günlük Akisini Bozmamak Gerekiyor'
Deprem sonrasi çocuk psikolojisinde yasanabilecek degisimlerde anne ve babalara önemli görevler düstügünü belirten Psikolog Elif Özmen, çocuklarin rutin hayatlarina kisa sürede geri döndürülmesi konusunda uyarida bulundu. Ebeveynlerin, günlük aktivitelerle çocuklarin kaygilarini azaltmaya yönelik etkinlikler yapmalari gerektigini vurguladi.

“Çocuklarin günlük akisini bozmamak gerekiyor”

Özel Duyutem Dil ve Konusma Özel Egitim Merkezi personeli Psikolog Elif Özmen, “Bu süreçte en fazla etkilenenler çocuklarimiz oldu. Meydana gelen deprem çocuklarin günlük aliskanliklarini çok fazla etkiledi. Hayatlarina depremle birlikte kisitlamalar geldi. Anne ve babalara çok fazla görev düsüyor. Travmatik bir olay olan bu durumu çok fazla büyütmemekle beraber geçici bir dönem oldugunu anlatmalari gerekiyor. Onlarla konusarak, resim yaparak aktivitelerle kaygilarini azaltmaya çalismalari gerekiyor. Çocuklar bir deprem meydana geldiginin farkindalar. Bu süreçte deprem korkusunu çocuga hissettirirsek var olan travmatik süreç daha tehlikeli boyutlara evrilecek. O sebeple çocuklarin günlük akisini bozmamak gerekiyor. Aileler çocuklarin kaygisini azaltacak sekilde davranmalilar” dedi.

Kaynak: İHA