Ölen Arkadasindan Kalan Hatirasini, Ailesi Hasarli Binaya Girip Kurtardi

En yakin arkadasindan kalan tek hatirayi deprem aninda evinde birakmak zorunda kalan 14 yasindaki Furkan, ailesinin binaya girip o hatirasini kurtarmasiyla buruk bir sevinç yasadi. Arkadasini depremde kaybeden Furkan, “Ondan tek hatira bu tiyatro metni kaldi. Artik Memos hayatta degil” dedi.

Ölen Arkadasindan Kalan Hatirasini, Ailesi Hasarli Binaya Girip Kurtardi
Kahramanmaras merkezli depremlerde en büyük yikimin yasandigi Hatay’da yikilan binalarin yani sira sehrin neredeyse tamaminda birçok bina da agir hasar aldi. Deprem aninda çökmeyen agir hasarli yapilarin belirli bir sirayla, kontrollü sekilde yikilmasina karar verildi.

Bu yapilardan biri de Rüsvanli ailesinin yasadigi Emek Mahallesi’ndeki bes katli binaydi. Ailenin 14 yasindaki çocugu Furkan Rüsvanli, o büyük felaketin yasandigi gece birçok esyasini alamadan evlerinden ayrilmak zorunda kaldi. Furkan’in alamadagi esyalari arasinda, depremde yasamini yitiren en yakin arkadasi Mehmet Fatih Çinçin’den çok degerli bir hatira da vardi. Furkan’in o hatirayi evde birakmak zorunda kaldigi için üzgün oldugunu gören ailesi, Mehmet’ten kalan tiyatro metnini ve bazi esyalari çikarmak için büyük bir riski göze alarak binaya girdi. Ailesi uzun süren aramalar sonucu Mehmet’ten kalan hatirayi bularak ogluna getirdi. Furkan, arkadasinin kendi el yazisiyla yazdigi tiyatro metnini okurken duygu dolu anlar yasadi.

“Bundan önce çok fazla deprem olurdu, yine öyle olur sandim”

Ailesi binada Mehmet’ten kalan hatirayi ararken, Furkan Rüsvanli da deprem gecesi yasananlari anlatti. Rüsvanli, “O gece önce yatak hafif hafif sallandi. Annem telaslanmasin diye önce sustum. Çünkü burada hep oluyor. Bundan önce çok fazla artçi deprem olmustu. Hepsinde asagi inmistik tabii. Yine öyle olur dedim. Bitmesini beklerken çok çok hizlandi. Asagi yukari vurmaya baslayinca binalar o zaman döküldü. Çok-kapan-tutun yaptim. Yatagima sokuldum, basimi kapattim. Çök-kapan-tutun çok önemliymis, en azindan yara almadan çikabildim” dedi.



“Ondan tek hatira o tiyatro metni kaldi”

En sevdigi arkadasi olan Mehmet’ten kalan tek hatiranin kendisi için son derece önemli oldugunu belirten Rüsvanli, “Benim ölen bir arkadasim vardi, ondan bir hatira vardi bende, bana hediye etmisti. Bir hocasi ondan tiyatro metni istemisti. Içinde beni, annemi, kendisini ve kendisinin ailesini kullanmisti. Bir uçak kazasi ile ilgiliydi. Onu çok istedim çünkü ondan tek hatira o kaldi. Bir tek fotograflar degil de böyle somut bir seyin elimde olmasini istedigim için o tiyatro metnini çok istemistim. Çünkü orada kendi el yazisi vardi” diye konustu.



“Keske tiyatro oyunu olsaydi ama artik Memos hayatta degil”

Ailesinin getirdigi hatirayla duygulanan Furkan Rüsvanli, “Arkadasimin hatirasi, el yazisindan tiyatro oyunu. Tiyatro oyununun sonunda, uçak kazasinda ben ve Memos hayattaydik. Bana, ‘Furkan hayattayiz’ dedi.

Ben de, ‘Evet, hayattayiz ve seni çok seviyorum’ dedim ama maalesef su an hayatta degil. Keske bu tiyatro oyunu gibi olsaydi ama o artik yok. Ondan geriye fotograflari ve el yazisiyla yazdigi bu tiyatro oyunu kaldi” diyerek arkadasini her zaman özleyecegini kaydetti.

Furkan, Mehmet’ten kalan tek hatirayi ömrünün sonuna kadar saklayacagini belirtirken, geriye arkadasiyla bir süre önce birlikte kaydettikleri videolar kaldi.
Kaynak: İHA