Kusadasi'nda Depremzede Çocuklar Için Eglenceli Atölyeler

Sevil Yasar Altas Kültür Merkezi (SEYAKMER) Dijital ve Materyal Çocuk Kütüphanesi’nde Kahramanmaras merkezli depremin ardindan Kusadasi’ndaki çesitli otellere ve KYK yurtlarina yerlestirilen depremzede ailelerin çocuklarina yönelik mandala boyama atölyesi düzenlendi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi Kusadasi Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlügü ile Kusadasi Belediyesi’nin is birliginde gerçeklesen atölye çalismasinda çocuklara Sosyal Hizmet Müdürlügü personelleri ve uzman çocuk psikologu eslik etti.

Kusadasi'nda Depremzede Çocuklar Için Eglenceli Atölyeler


SEYAKMER’de düzenlenen etkinlik, afet bölgesinden Kusadasi’nin farkli bölgelerindeki otel, ögretmenevi ve KYK yurduna yerlestirilen 26 depremzede çocugun katilimi ile gerçeklesti. Kusadasi Belediyesi’nde görevli uzman sosyologlar, gönüllü Psikolog Tugba Kivanç ve sosyal hizmetler müdürlügü görevlilerinin esliginde çocuklarin travmalarindan uzaklasarak sosyallesmesini hedefleyen atölyede çocuklar kendilerine verilen çesitli desenlerdeki mandalalari boyadilar. Etkinligin sonunda ise depremzede çocuklara Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel adina çesitli hediyeler verildi.



Psikolog Tugba Kivanç, travma sonrasi çocuklarin psikolojilerinde renklerin kullanildigini ve el becerisi gerektiren etkinliklerin olumlu etkileri oldugunu vurgulayarak “Depremden etkilenen çocuklarda bu tarz etkinlikleri önemsiyoruz. Çünkü hem renklerin kullanilmasi hem ekiple birlikte yapilmasi ve tekrarlanan hareketlerden olusmasi çocuklarin kafasini olumsuz düsüncelerden uzaklastirarak konsantre olmasina fayda sagliyor. Travmaya maruz kalan çocuklarin bu etkinliklerde bulunmasi sinir sistemi regülasyonunu olumlu yönde etkiler. Bu tip etkinliklerin devamliliginin saglanmasi önemli bir durum” dedi.

Kaynak: İHA