Italya Açiklarinda Binden Fazla Göçmen Kurtarildi

Italya Sahil Güvenlik Komutanligina bagli ekipler, Akdeniz’in farkli noktalarinda düzenledikleri kurtarma operasyonlari sonucu dünden bu yana binden fazla düzensiz göçmeni kurtardi.

Italya Açiklarinda Binden Fazla Göçmen Kurtarildi


Italya açiklarinda düzenlenen arama kurtarma çalismalari sonucu dünden bu yana binden fazla göçmen kurtarildi. Italya Sahil Güvenliginden yapilan açiklamada, dün ülke karasularinda tespit edilen 3 göçmen teknesinin ardindan baslatilan kurtarma operasyonunun tamamladigi bildirildi.

Bir teknedeki 500 göçmenin, ikinci bir bottaki 379 kisinin kurtarildigi ve göçmenlerin, ülkenin güneyindeki Calabria bölgesi ve Sicilya Adasi’na tasindigi belirtildi. Açiklamada, dünden beri 8 gemiyle yapilan kurtarma operasyonlarinda, göçmen teknelerinin asiri kalabalik olmasi ve olumsuz hava kosullari nedeniyle güçlüklerle karsilasildigi aktarildi.

Italya’nin Calabria bölgesindeki Crotone’ye bagli sahil beldesi Steccato di Cutro açiklarinda 26 Subat’ta meydana gelen tekne faciasinda bugün 3 kisinin daha cansiz bedenin bulunmasiyla can kaybi sayisi 74’e yükseldi. 30 kisinin ise kayip oldugu bildirildi.

Kaynak: İHA