Istanbul'da Deprem Göçü Açiklamasi Sahil Seridinden Kuzeye Tasinmalar Artti

Deprem felaketi sonrasi Istanbul’da yasayan vatandaslardan kimisi sehir içinde daha az riskli semtlerde tasinma arayisina girerken kimisi ise kent disina göç ediyor. Sehir içinde, sahil kesimlerinden kuzey noktalara tasinmalar artarken sehir disinda ise özellikle Ankara ve Izmir illerine talep artti.

Istanbul'da Deprem Göçü Açiklamasi Sahil Seridinden Kuzeye Tasinmalar Artti
Kahramanmaras merkezli deprem felaketi sonrasi Istanbul’da yasayan vatandaslardan kimisi sehir kimisi ise ilçe degistirdi. Sahil kesiminde oturan vatandaslar sehrin kuzey kisimlarini tercih ederken sehir disina tasinan vatandaslar ise Iç Anadolu ve Ege Bölgesi’ne ragbet gösterdi. Tasinmalarin artmasi nedeniyle nakliye firmalarinda da yogunluk basladi.

Sehir içi tasinmalarda ortalama 15 bin lira maliyet çikarken sehir disinda ise bu rakam 20 ile 25 bin lira arasinda degisiklik gösteriyor.

“Sahil bölgelerinden zemini saglam olan ilçe ve illere tasinmalar yogunluk gösteriyor”

Sahil kesimlerinde kuzeye dogru bir göç oldugunu belirten Evden Eve Nakliyeciler Dernegi Baskanvekili Bayram Mete, “Meydana gelen deprem sonrasi ortaya çikan panikle beraber tasinmalarda ciddi bir artis oldu. Sahil bölgelerinden zemini saglam olan ilçe ve illere tasinmalar yogunluk gösteriyor. Beylikdüzü, Avcilar, Bakirköy gibi ilçelerden Gebze ve Atasehir’e tasinmalar oldugunu görüyoruz. Anadolu Yakasi’nda sahil seridinden kuzeye dogru bir geçis söz konusu. Genel itibariyle insanlarimiz depremden çok etkilendi. Beraberinde nakliye islerinde de bir artis yasandi” dedi.



“Süreç vatandaslarda maddi yükü de beraberinde getirdi”

Sehir disinda ise Iç Anadolu Bölgesi’ne olan ragbetin arttigini belirten Mete, “Il disinda ise Iç Anadolu Bölgesine bir geçis söz konusu. Özellikle Ankara ve Karaman tercih edilen iller oldu. Ege Bölgesi’nde Izmir Seferihisar tercih ediliyor. Bölgedeki binalarin kat sayilarinin az olmasi sebebiyle. Diger yandan Güneydogu Anadolu bölgesindeki insanlar ise Istanbul’a talep gösterdi. Tabi bu süreç vatandaslarda maddi yükü de beraberinde getirdi. Beylikdüzü’nden Maltepe’ye tasinan bir tüketicinin 15 bin lira gibi bir rakami gözden çikarmasi gerekiyor. Istanbul’dan Ankara’ya giden bir vatandasin ise 25 bin lira civari bir rakam ödemesi gerekiyor" diye konustu.

Kaynak: İHA