Hatiralara Yolculuk Yaptiran Klasik Model Araba Ve Telefon Koleksiyonu

Amasya’da yasayan Aydin Bozkurt’un klasik model araba, çesitli telefonlar ve antika radyolarin basini çektigi ilginç koleksiyon görenleri sasirtiyor. 30 yilda olusturulan koleksiyondaki esyalarla karsilasanlar fotografini çekiyor.

Hatiralara Yolculuk Yaptiran Klasik Model Araba Ve Telefon Koleksiyonu
Amasya Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi’nde genel sekreter olarak görev yapan Aydin Bozkurt, odasini klasik maket otomobiller, Türkiye’de ilk kez satisa sunulan çesitli markalardaki cep ve araç telefonlari ile antika degerindeki esyalarla donatti. Koleksiyonda Bozkurt’un aile büyüklerine ait esyalarinda bulundugu 150’den fazla parça yer aldi.

Gençliginde baslayan araç ve esya biriktirme tutkusunun zamanla hobiye dönüstügünü belirten 50 yasindaki Bozkurt, “Maket arabalarin hepsi klasik otomobillerin benzeri. 1985 model aracimin da aynisinin maketi var. Koleksiyonumu görenler hatiralarina yolculuk yapiyor. Bol bol fotograf çekiyor” dedi.

Koleksiyondaki telefonlarin iletisim sektöründeki gelisimi göstermek amaciyla emanet alinarak okullarda gösterilmesinden memnuniyet duydugunu anlatan evli ve iki çocuk babasi Bozkurt, “Koleksiyonumdaki hiçbir esyayi satmayi düsünmüyorum. Önemli olan bunlarin gelecek kusaklara aktarilmasi” diye konustu.

Kaynak: İHA