Çekmeköy 4. Kitap Fuari Kapilarini Açti

Geleneksel hale gelen 4. Çekmeköy Kitap Fuari, kitapseverlere kapilarini açti. Fuar 10 Mart-19 Mart tarihleri arasinda misafirlerini agirlayacak.

Çekmeköy 4. Kitap Fuari Kapilarini Açti
Çekmeköy Belediyesi tarafindan organize edilen 4. Kitap Fuari, Madenler Meydani’nin da kapilarini ziyaretçilere açti. Çekmeköy Belediye Baskani Ahmet Poyraz’in ev sahipliginde gerçeklesen kitap fuari açilis törenine; Çekmeköy Kaymakami Resul Çelik, Çekmeköy Ilçe Milli Egitim Müdürü Burhan Bayrak, Milliyetçi Hareket Partisi Çekmeköy Ilçe Baskani Tahsin Ince, oyuncu-yazar Bahadir Yenisehirlioglu, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, yüzlerce kitapsever ve vatandas katildi.

104 yayinevi ve 120 yazarin yer alacagi fuar; 19 Mart’a kadar kitapseverleri agirlayacak. Sabah 10.00’da kapilarini açacak olan fuar aksam 21.00’e kadar açik edecek. 10 gün sürecek olan Çekmeköy Kitap Fuari’nda, kitapseverler Türk Edebiyati’nin taninan yazar, sair ve sanatçilari ile de bir araya gelecek. Fuarda; Prof. Dr. Mustafa Karatas, Ugur Arslan, Murat Mentes, Gürsel Korat, Inci Aral, Prof. Dr. Bilge Uzun, Hilal Kahraman, gibi ünlü gazeteci ve yazarlar Çekmeköylüler ile bulusacak.

“Her mahallede butik, merkezlerde ise büyük kütüphanelerimiz var”

Programda selamlama konusmasi gerçeklestiren Çekmeköy Belediye Baskani Ahmet Poyraz, “Geçen yil 250 bin Çekmeköylü kitap fuarimizi ziyaret etti. Bu sene tabii çok daha yüksek bir sayinin gelecegine inaniyoruz. Burada önemli yazarlarimizla, büyüklerimizle Çekmeköylüleri bulusturuyoruz söylesiler yapiyor, onlara sormak istediklerini sorarak kitaplarini imzalatma imkani buluyoruz. Tabii bunun disinda da kitaplara ulasimi kolaylastirmak için farkli çalismalarda yapiyoruz. Çekmeköy’ün her mahallesinde bir butik kütüphane, merkezlerde de büyük kütüphaneler açiyoruz. Her vatandasimiz yürüme mesafesinde kitaba bilgiye ulasabilecek. Kültür sanat ve egitim alaninda çalismalarimiza devam edecegiz. ” dedi.

Bahadir Yenisehirlioglu ise “Biz çok mutluyuz çünkü gençleri görüyorsunuz. Ilgileri çok güzel Çekmeköy’de. Gençlerimizin kitap fuarlarina bu ilgiyi göstermis olmalari gerçekten sevindirici çünkü kitap hayatimizda çok önemli bir yere sahip. Yeni neslin, evlatlarimizin kitapla bu irtibatini görmek bir yazar olarak, bir baba olarak, bir dede olarak beni mutlu ediyor. Çekmeköy Belediyesi’ne ayrica tesekkür ederim. Hem olusturduklari kitapliklar, kütüphaneler, hem bu fuar organizasyonlari sebebiyle yazarlari, okurlarla bir araya getiriyorlar. Kitaba elleri degiyor çocuklarin, dokunuyorlar kitap alimlarini gerçeklestiriyorlar. Karsilikli sohbet etme imkanimiz oluyor. Biz onlari dinliyoruz, onlar bizi dinliyor. Bu sebeple bu kitap fuari organizasyonlari gerçekten birçok organizasyondan çok daha degerli” diye konustu.

Kaynak: İHA