Aydin'da 10 Depremzede Bebek Dünyaya 'Merhaba' Dedi

Kahramanmaras Depremi’nin ardindan Aydin’a gelen depremzede vatandaslarin tedavileri yapilirken 10 bebek dünyaya "merhaba" dedi.

Aydin'da 10 Depremzede Bebek Dünyaya 'Merhaba' Dedi
Geçtigimiz 6 Subat günü Kahramanmaras’ta meydana gelen depreminin yaralarini sarmak için çalismalar araliksiz devam ederken bölgeye giden gönüllü personel ve vatandaslar da deprem bölgelerindeki çalismalara destek oluyor. Deprem bölgelerinden Aydin’a gelen 20 binin üzerindeki depremzede vatandaslar ise ögrenci yurtlari basta olmak üzere birçok kamu misafirhanelerine yerlestirildi. Depremzede vatandaslarin yaralarini sarmak için Aydinlilar tek yürek olurken Aydin Valiligi koordinesinde yürütülen çalismalarla depremzedelerin sagliktan egitime kadar birçok ihtiyaci da karsilaniyor. Bu çerçevede Il Saglik Müdürlügü tarafindan kamu tesislerinde gerekli saglik taramalari ile muayeneler yerinde ve günlük olarak yapilirken bugüne kadar 3 bin 823 kisinin muayenesi yapildi. Ayrica bugüne kadar il genelindeki devlet hastanelerinde 10 depremzede bebegin dogumu gerçeklestirildi.

Aydin Valiligi’nden açiklanan verilere göre depremin yaralarini sarmak ve ihtiyaç duyulan saglik hizmetlerini yerine getirmek amaciyla, Il Saglik Müdürlügü tarafindan afet bölgesindeki Kahramanmaras, Hatay, Gaziantep ve Adana illerinde 221 personel ile 1 adet UMKE Araci, 10 adet 112 Acil Saglik Hizmetleri Ambulansi, 1 adet Acil Müdahale Araci, 5 adet panelvan tipi araç olmak üzere toplam 17 araç ile hizmet veriliyor. Ayrica afet bölgesine çesitli tibbi cihaz, tibbi sarf malzeme ve ilaç sevki de gerçeklestirildigi ögrenildi.

Konu ile ilgili Aydin Valiligi’nden yapilan açiklamada “Il Saglik Müdürlügü tarafindan afet bölgelerinden Ilçelerimize gelen misafirlerimizin konakladiklari kamu tesislerinde gerekli saglik taramalari ve muayeneler yerinde ve günlük olarak yapilmakta olup, bugüne kadar 3 bin 823 vatandasimiz muayene edilmis, 747 kisi hastanelerimize sevk edilmis ve bin 245 vatandasimiza gerekli ilaç temini saglanmistir. Ilimizde afet bölgesinden gelen misafirlerimizin konakladigi Efeler ilçesindeki Kredi Yurtlar Kurumu’na bagli Isikli Erkek Ögrenci Yurdu ile Didim ilçemizde bulunan Polis Moral Egitim Merkezi’nde hafta içi ve hafta sonu dahil olmak üzere poliklinik odalari açilmis ve saglik hizmeti sunulmaya baslanmistir. Kamu Hastaneleri Hizmetleri Baskanligina bagli 2. basamak saglik tesislerimize ve

ilçe devlet hastanelerimize bugüne kadar 10 bin 806 depremzede vatandasimiz basvurmustur. 185 kisinin yatisi saglanmis, 164 hastamiz sifa ile taburcu edilmis, 21 hastamizin ise yatarak tedavisi devam etmektedir. 38 hastamiz cerrahi operasyon geçirmis ve 10 hastamiz dogum yapmistir. Aydin Il Saglik Müdürlügünün tüm imkan ve kabiliyetleri ile hem afet bölgesinin yaralarinin sarilmasi hem de afet bölgesinden ilimize gelen misafirlerimize sunulan saglik hizmetlerinin araliksiz devami için tüm saglik çalisanlarimiz gayret ve fedakarliklariyla hizmet vermeye devam edecektir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA