Ögrencilerden Depremzedeler Için Hayir Etkinligi

Ordu’nun Ünye ilçesinde, Ünye Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencileri tarafindan depremzedeler için hayir etkinligi düzenlendi.

Ögrencilerden Depremzedeler Için Hayir Etkinligi
6 Subat günü Kahramanmaras merkezli 11 ili etkileyen depremler sonrasi, ülkenin çesitli bölgelerinden yardimlar devam ederken, Ünye Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögretmen, ögrenciler ve aileler de duyarsiz kalmadi. Evlerde hazirlanan ve okulun konferans salonunda düzenlenen etkinlige vatandaslar da destek verdi.

“Ülkemizin yarasini el birligi ile birlikte saracagiz”

Ülke olarak dayanismanin yasanmasi gerektigini söyleyen ve yaralarin birlikte sarilacagina dikkat çeken Ünye Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Isa Ünel, “Kahramanmaras merkezli 11 ilimizi etkileyen deprem gerçekten ’asrin felaketi’ olarak nitelendiriliyor. Ülkemizde çok büyük yikimlar ve acilar oldu. Bizler de ögretmen ve ögrencilerimizle birlikte bu yaraya bir nebze merhem ve katkida bulunmak adina bir dayanisma hayir etkinligi düzenledik. Bu anlamda ögrencilerimizin yardimlasma duygusu olarak diger depremzede ögrencilerimize de el birligi ile katkida bulunuyoruz. Bununda beraber yine okulumuzda kan bagisi kampanyasi yaptik. Ünye Ilçe Milli Egitim Müdürlügümüzün katkilariyla toplamda 752 ünite kan bagisi düzenleyerek deprem bölgesindeki ihtiyaci olan insanlarimiza gönderdik. Bu etkinligimizde toplanan yardimlarimizi da ilçemize gelen depremzedelerimize gönderecegiz. Buradaki en önemli husus gençlerimizin emek vermeleri ve bunu birlikte basarmalaridir. Ben ögrencilerimi bu duyarliliklari için kutluyorum. Etkinligimize 25 ögrenci ve 15 ögretmen arkadaslarimiz görev aldi. Bu gibi duyarliliklarimizi afet bölgelerimiz için araliklarla devam ettirecegiz. Ögrencilerimiz ve bizler egitim camiasi olarak tek bir yürek olduk. Baska Türkiye yok. Dolayisiyla bu ülkemizin yarasini el birligi ile birlikte saracagiz ve birlikte basaracagiz” dedi.

Etkinlik gün boyu devam ederken, toplanan paralar ise ilçede bulunan depremzede çocuklara ve AFAD araciligi ile bölgeye gönderilecek.
Kaynak: İHA