MIT Ve Emniyetin Düzenledigi Operasyonda DEAS'in Kilit Ismi Istanbul'da Yakalandi

Istanbul’da MIT ve emniyet ekiplerince düzenlenen operasyonda, terör örgütü DEAS’in kilit isimlerinden, örgüt adina 2014-2018 yillari arasinda Telabyad, Münbiç ve Rakka’da sözde kadilik görevi yürüten Abu Huzeyfe kod adli terörist yakalandi.

MIT Ve Emniyetin Düzenledigi Operasyonda DEAS'in Kilit Ismi Istanbul'da Yakalandi
Güvenlik ve istihbarat kaynaklarina dayanan bilgilere göre, radikal terör örgütü DEAS’a yönelik Milli Istihbarat Teskilati (MIT) tarafindan yürütülen çalismalarda, örgütte üst düzey görevlerde bulundugu belirtilen ve DEAS saflarinda 2014-2018 yillari arasinda Telabyad, Münbiç ve Rakka’da sözde ‘kadilik’ görevi yürüten “Abu Huzeyfe” kod adli Tunus uyruklu Mourad Boudhiafi/Bcdhiafi adli 36 yasindaki teröristin Istanbul’a geldigi istihbarati elde edildi.

Suriye’den itibaren MIT’in sahadaki istihbarat unsurlari tarafindan siki takibe alinan Tunuslu teröristin Istanbul’da gizlendigi yer ve irtibat kurdugu kisiler tek tek belirlendi. Elde edilen tüm bilgi ve belgeler MIT tarafindan Istanbul Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Ekiplerine aktarildi. Alinan istihbarati degerlendiren TEM ekipleri, 24 Subat’ta Tunuslu teröristin saklandigi adrese operasyon düzenledi.

Baskinda, Suriye’de DEAS saflarinda kilit rol oynayan ve örgüt içerisinde 2014-2018 yillari arasinda Telabyad, Münbiç ve Rakka’da sözde ‘kadilik‘ görevi yürüten, örgütte üst düzey görevlerde bulunan ‘Abu Huzeyfe’ kod Tunus kökenli Mourad Boudhiafi/Bcdhiafi‘yi yakalayarak gözaltina aldi. Örgütün Suriye kolunu yönetenlerle irtibati devam edebin 1987 dogumlu hücre sorumlusu, Terörle Mücadele Subesinde çok yönlü olarak sorguya alindi, Suriye ve Türkiye’deki irtibatlari desifre edildi. Yapilan sorgunun ardindan Tunus kökenli terörist, Çaglayan’daki Istanbul Adalet Sarayi’na sevk edildi. DEAS’li terörist çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.
Kaynak: İHA