Malatya'da 25 Noktada 7 Bin 500 Konteyner Kuruluyor

Malatya Büyüksehir Belediyesi tarafindan 6 Subat 2023 tarihinde yasanan deprem felaketinin ardindan konteyner kentler kurulumu noktasinda yogun bir çalisma sergileniyor.

Malatya'da 25 Noktada 7 Bin 500 Konteyner Kuruluyor
Malatya Büyüksehir Belediyesi MESTON tarafindan sehrin degisik bölgelerinde yeni konteyner kentlerin kurulumu için saha düzenleme ve konteyner yerlestirme çalismalari yapiliyor. Konuyla ilgili olarak Büyüksehir Belediyesi Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Sube Müdürlügü tarafindan verilen bilgilere göre, Malatya’ya gönderilen konteynerlerin, Konteyner Kent olarak düzenlemesi için MESTON Sirketi Malatya Merkez ile Akçadag ve Dogansehir ilçelerinde 25 ayri noktada yaklasik 7 bin 500 konteynerin kurulumunu yürütüyor.

Verilen bilgilere göre MESTON Sirketinin, konteyner kent kurulumu için ivedilikle belirlenmis olan sahalarda zemin düzeltme ve tesviye islemlerini yaptigi akabinde de atik su, kanalizasyon ve içme suyu gibi alt yapi çalismalarini sürdürdügü ifade edildi. Ayrica Konteyner kentler için elektrik trafolarinin, hatlarinin ve saha panolari ile sokak aydinlatmalarinin da yapildigi bildirildi.

Konteyner kentlerde saglikli, güvenli ve huzurlu bir sekilde insanlarin yasamlarini geçici bir süre de olsa sürdürmelerine imkân vermek için MESTON tarafindan, konteyner kentlerin ara yollarin kilit tasi ile dösendigi, özellikle çocuklarin yasanan travmayi daha kolay bir sekilde atmalarina bir nebze de olsa destek vermek için çocuk oyun alanlarinin ihdas edildigi, basketbol sahalari ile mescitlerin yapilacagi bildirildi.

Kaynak: İHA