Rize'ye Gelen Depremzede Yasadigi Korku Dolu Anlari Anlatti

Kahramanmaras merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklügündeki depremlerin ardindan bir grup depremzede minibüsle Rize’ye getirildi. Ayaklarinin hala titredigini anlatan Necat Muhaciroglu, "Ben gidiyorum dedim ve salavat getirdim" dedi.

Rize'ye Gelen Depremzede Yasadigi Korku Dolu Anlari Anlatti
Rize’de yasayan 80 yasindaki Necat Muhaciroglu, gezmek için çocuklarinin yanina gittigi Malatya’da depreme yakalandi. Kahramanmaras merkezli meydana gelen ve 10 ilin etkilendigi depremlerde yasadiklarini anlatan Muhaciroglu, gece namaz için uyumadigi esnada sallanmaya basladiklarini söyledi.

Depremin durmasiyla evden sadece ceketini alip çiktigini anlatan Muhaciroglu, ilk depremde zarar görmeyen akrabalarinin evine gittigini, gün içerisinde meydana gelen ikinci depreme de evde yakalandigini ve daha sonra disarida kalmaya basladiklarini aktardi. Depremin 4. gününde Rize’den yardima giden bir minibüsle geri dönen Muhaciroglu, evde iken hala daha korktugunu ifade etti.

Rize’ye gelmesine ragmen hala daha ayaklarinin titredigini belirten Necat Muhaciroglu, "Malatya’da çocuklarim vardi. Onlarin yanina gezmek için gittim. Gece namazimi kilacaktim, o yüzden kalkmistim. Saat gece 04.00 sularinda rüzgar gibi bir sey esti. 9 katli bina sallanmaya basladi.

Ben de salavat ve dua etmeye basladim. Kaçacak bir sansimiz yok. Elbiselerimizi aldik ve disariya çiktik. Evi çöken oldu, evinin altinda kalan oldu, disari çikamayan oldu, korkudan ölen oldu. Ne edecegimizi sasirdik. Ondan sonra bir akrabamizin evine gittik. Ayni gün içerisinde deprem tekrardan oldu. Ben de ’Allah’im al canimizi da kurtaralim’ dedim. Daha sonra 15 dakikada bir deprem oluyor. Buraya geldigimizde kurtardik sallanmaktan. Uyudugum zaman korkudan havaya zipliyorum. Zannediyorum ki deprem oluyor. Ben gidiyorum dedim ve salavat getirdim. Evden çiktik, disarida herkes oturuyor. Ayaklarimiz hala daha titriyor" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA