Enkazdan 69 Saat Sonra Kurtarildi, AFAD Ekipleri Sevinçten Gözyasi Döktü

Sanliurfa’nin Birecik ilçesinde, depremde yikilan binanin enkazinda kalan iki çocuk annesi genç kadin, ekipler tarafindan 69 saat sonra sag çikarildi. AFAD ekipleri genç kadinin kurtulmasinin ardindan sevinçten gözyasi döktü

Enkazdan 69 Saat Sonra Kurtarildi, AFAD Ekipleri Sevinçten Gözyasi Döktü


Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan bölgeye giden Mardin, Sakarya ve Sanliurfa AFAD Il Müdürlügü ekipleri, UMKE ve itfaiye ekipleri, Birecik ilçesinde yikilan binalarda arama kurtarma çalismalarina katiliyor. Meydan Mahallesi’nde yikilan Kaya Apartmani’nda enkaz kaldirma çalismalari sürüyor. Çalismalarda sona yaklasan ekipler, yikintilar arasindan gelen sese odaklanarak çalismalarini hizlandirdi. Ekipler, depremden 69 saat sonra iki çocuk annesi 28 yasindaki Gülsüm Karayilan’i enkazdan sag çikarmayi basardi. Omuzlarda tasinarak ambulansa konulan kadin hastaneye kaldirildi. Kadini kurtaran ekipler, birbirlerine sarilarak dakikalarca sevinç gözyaslari döktü. Daha önce de genç kadinin esi ve iki çocugu, ekipler tarafindan sag olarak çikarilmisti.

Birecik Kaymakami Kadir Duman ve ilçe belediye baskani Mahmut Mirkelam, bölgeye giderek bina enkaz çalismalarini yerinden takip etti.
Kaynak: İHA