Erzincan TSO Yardim Tiri Yola Çikti

Merkez üssü Kahramanmaras’in Pazarcik ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 siddetinde ki depremler sonrasinda Erzincan Ticaret ve Sanayi Odasi yardim tiri, Malatya’ya gitmek üzere yola çikti.

Erzincan TSO Yardim Tiri Yola Çikti
Yardim tirini ugurlamak üzere, Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzincan Belediye Baskani Bekir Aksun, Erzincan TSO Baskani Ahmet Tanoglu, Meclis Baskani Mehmet Ali Aksu ve meclis üyeleri AFAD binasi önünde hazir bulundular. Açiklama yapan Ahmet Tanoglu konusmasinda, “Öncelikle Allah böyle bir afeti bir daha yasatmasin. Biz daha evvel de depremi yasadik ne kadar aci oldugunu biliyoruz. Deprem oldugu andan itibaren Valimle irtibata geçtik. Sabah saat 08:30 da aradim kendilerini üzerimize düsen ne varsa basimizla beraber oldugunu söyledim. Valim de ihtiyaç olan listeyi bize söyledi acil projektör ve isildaklari hemen temin ettik, gönderdik. Valimden bilgileri alarak Malatya ilimizin ne ihtiyaci varsa o ihtiyaçlar dogrultusunda tirimizi doldurduk. Üzerimize ne düsüyorsa basimizla beraber bir tir degil 10 tir kurban olsun servetimiz de gitsin yeter ki vatanimiz milletimiz ayagi kalksin.” dedi.

Bununla birlikte Erzincan Valiligi koordinesinde baslatilan "Her Evden Bir Battaniye" kampanyasi kapsaminda da Erzincan Ticaret ve Sanayi Odasinin destekleri ile hazirlanan yardim tirlari da afet bölgesine ugurlandi.

Erzincan Valisi Mehmet Makas, Belediye Baskani Bekir Aksun, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Ahmet Tanoglu, Meclis Baskani Mehmet Ali Aksu ve meclis üyeleri tarafindan deprem bölgesine ugurlanan yardim tirindan dolayi Erzincan Ticaret ve Sanayi Odasi yönetimi ve üyelerine tesekkür eden Erzincan Valisi Mehmet Makas, yardim kampanyasina ilk günden beri yogun destek veren Erzincan TSO’ya tesekkür etti.
Kaynak: İHA