Çorum Halki Depremzede Kardesleri Için Seferber Oldu

Çorum Belediyesi’nin baslattigi yardim kampanyasi çig gibi büyüyerek devam ediyor. Kent halkinin omuz omuza vererek yükledigi tirlar dolusu yardim malzemesi deprem bölgesine ugurlaniyor.

Çorum Halki Depremzede Kardesleri Için Seferber Oldu
Çorum Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, su ana kadar Çorum’dan 22 adet yardim aracini afet bölgesine gönderdiklerini açikladi.

Yardim tirlarinin yani sira mobil ikram araci ve hasta nakil aracini da Elbistan’a gönderdiklerini belirten Baskan Asgin, “Elbistan da özellikle enkaz altindan çikan kardeslerimizin nakli ile ilgili böyle bir ihtiyaç oldugu ifade edildi. Bunun üzerine Çorum Belediyemizin hasta nakil aracini, içerisini hijyen malzemeleri, çocuk bezleri ve gida maddeleri ile doldurarak Elbistan’a gönderiyoruz. Ayrica is makinelerimizin ve yarim ekiplerimizin sevkiyatina devam ediyoruz. Çorum Valisi Mustafa Çiftçi suan Afsin’de bulunuyor, sürekli irtibat halinde yardimlari koordine ediyoruz. Yine baskan yardimcimiz Ismail Yagbat da Afsin’e gitti.” dedi.

Gelen yardimlari deprem bölgesine sevk etmeye devam edeceklerini belirten Baskan Asgin, “Depremzede kardeslerimize yardim için yola revan oluyoruz. Yardimlar, eski belediye binasi, Buhara Kültür Merkezi spor salonu ve Mimar Sinan Mahallesi eski ilahiyat fakültesi binasinda olmak üzere üç ayri noktada toplanmaya devam ediyor ” dedi.

Kaynak: İHA