Rize Depremzedeler Için Tek Yürek Oldu

Rize merkez ve ilçelerinde baslatilan yardim kampanyalarinda toplanan malzemeleri depremzedelere gönderiliyor.

Rize Depremzedeler Için Tek Yürek Oldu
Kahramanmaras’ta meydana gelen ve 10 sehirde agir tahribata neden olan depremin ardindan Türkiye Cumhuriyeti tek yürek oldu. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan imzasiyla 7 gün süreyle milli yas ilan edilirken, tüm Türkiye’de oldugu gibi Rize’de de seferberlik ilan edildi. Tüm Türkiye’de ki gibi yardim kampanyalari ve arama kurtarma çalismalarina yardimci olacak ekipler Rize’den deprem bölgelerine yönlendirildi.

"Saat 04.20’den beridir Rize olarak kalbimiz Güney’imizde atiyor"

Rize’den gönderilen ekip ve yardimlarla ilgili açiklamada bulunan Rize Valisi Kemal Çeber, "Saat 04.20’den beridir Rize olarak kalbimiz Güney’imizde atiyor. O saatten bu zamana kadar orada enkaz altinda mücadele ediyorsa bizde burada hiçbir sey yapamiyorsa dua ettigi mücadeleyi veriyoruz. Herkes elinden geleni yapiyor. Oradaki vatandaslarimiz ne kadar fiziken üsüyorsa bizde ruhen üsüyerek dertlerini paylasmaya gayret ediyoruz. 730 personelimizi Rize’den afet bölgesine gönderdik. Gönderdigimiz personelle birlikte 60 tane ekskavatör ve yükleyicimiz, 101 adet kamyonumuz, 201 adet muhtelif tipte araç ve ekipmanimiz, 6 ambulansimiz ve 5 itfaiyemiz afet bölgelerine gönderildi. Nurdagi’nda ki ekibimiz enkazdan 5 afetzedeyi sag olarak 1 vatandasimizi da cenazesini çikardi. Biz dün 15 tane tir gönderdik. Iyidere lojistik limanimizda 12 kamyon ve 2 tirdan olusan yakacak ve 5 kamyon su gönderildi. Bugün toplanan yardimlardan 3 büyük tiri gönderdik" ifadelerini kullandi.

"Belediye Baskanlari olarak bende Sanliurfa’ya gidecegim"

Kendisinin de Sanliurfa’da depremzedeler için görev yapacagini belirten Rize Belediye Baskani Rahmi Metin, Sahada her ilde 2’ser tane vali çalisiyor. Bütün il ve ilçe kaymakamliklarindan görevli olanlar var. Bize de yeni haber geldi. Belediye Baskanlari olarak bende Sanliurfa’ya gidecegim. Bütün bölgelerde ne kadar yardim edilebilir noktasinda müthis bir gayret var. Gerek Dünya’dan gerek ise Türkiye’mizin her ilinden yardim geliyor. Bugün itibariyle 2 araç Gaziantep ve Adiyaman’a birer tir sadece ekmek, su, meyve suyu ve yiyecek olmak üzere arkadaslar koordine ediyor" seklinde konustu.



"Ekibin tercüman ihtiyacini üniversitemizin ögrencilerinden karsilayabiliriz"

Yurt disindan gelen ekipler için tercüman desteklerini gönüllülerden karsilayabileceklerini ifade eden Recep Tayyip Erdogan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yilmaz, "Nasil önemli katkida bulunabilir diye düsündük. Örnegin Yurt disindan çok sayida ekip geldi. Ekibin tercüman ihtiyacini üniversitemizin ögrencilerinden karsilayabiliriz. Örnegin, Ingilizce, Gürcüce, Fransizca ve diger dilleri bilen gönüllülerimiz var. Böyle bir talep durumunda yardimci olabiliriz" dedi.

Kaynak: İHA