Ünye Deprem Bölgesi Için Tek Yürek Oldu

Kahramanmaras’in Pazarcik Ilçesi’nde meydana gelen deprem sonrasi ülkenin bir çok bölgesinde yardimlar devam ederken, Ordu’nun Ünye ilçesinde valilik ve kaymakamlik öncülügünde toplanan yardim tirlari yola çikti.

Ünye Deprem Bölgesi Için Tek Yürek Oldu
Bu sabah saat 04.17 sularinda merkez üssü Kahramanmaras’in Pazarcik Ilçesi’nde meydana gelen deprem birçok ili etkiledi. Yikimlara ve can kayiplarina yol açan depremin ardindan yaralarinin hizli bir sekilde sarilmasi için Ordu Valiligi, Ordu Büyüksehir Belediyesi ve Ünye Belediyesi koordinasyonunda yardim kampanyasi baslatildi.

Ünye Belediye Baskani Hüseyin Tavli’nin yardim çagrisi sonrasi çok sayida vatandas kisa sürede binlerce yasam malzemesi olan battaniye, uyku seti, çocuk bezi ve kullanilmamis kislik kiyafetlerden olusan yardim paketleri Ünye Belediyesi çözüm merkezine getirdi. Gelen yardimlarla birlikte iki tir dolusu yasam malzemesi afet bölgesine yollandi.

Deprem bölgesine yardim tirlarini ugurlayan Ünye Kaymakami Ayhan Isik, “Deprem bölgesinde vefat eden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralilarimiza acil sifalar diliyorum. Burada belediyemiz, hayirsever vatandaslarimiz ve isletmecilerimizden saglanan yardim tirlarini yola çikarttik. Allah bir daha böyle afetleri milletimize göstermesin” dedi.

Iki tir dolusu yasam malzemesinin yola çiktigini söyleyen Ünye Belediye Baskani Hüseyin Tavli ise, "Sabah saatlerinden itibaren yaptigimiz çalismalar neticesinde özellikle hemsehrilerimizin, sanayicilerimizin, isletmecilerimizin ve yerel yönetim olarak bizim de desteklerimizle iki tiri oradaki ihtiyaçlar çerçevesinde doldurarak yola çikardik. Su anda halen tir yüklememiz devam edecek. Üçüncü tiri da belirtilen istikamete dogru hareket ettirecegiz. Cenabi Allah deprem nedeniyle binalarin altinda olan vatandaslarimiza yardim etsin. Bu yönde arama kurtarma faaliyetinde bulunan AFAD ve diger kurtarma ekiplerine Allah güç kuvvet versin. Yaralilarimiza acil sifalar hayatini kaybeden vatandaslarimiza rahmet, yakinlarina sabir diliyorum. Allah böyle agir imtihanlarla bizi imtihan etmesin” diye konustu.

Kaynak: İHA