Ordu'dan Deprem Yardim Tirlari Yola Çikti

Ordu Büyüksehir Belediyesi, deprem bölgesine yardim göndermek için tüm birimlerini seferber etti. Baskan Güler’in çagrisinin ardindan Büyüksehir Belediyesine akin eden vatandaslar yardim malzemelerini teslim etti. Saatler içerisinde dolan 2 TIR bölgeye hareket etti.

Ordu'dan Deprem Yardim Tirlari Yola Çikti
Depremin duyulmasi ile ilk olarak Baskan Güler’in talimatlari ile gelismis malzeme ve techizatlardan olusan Ordu Büyüksehir Belediyesi Arama-Kurtarma Ekibi bölgeye sevk edildi. Deprem bölgesinde sicak yemek ihtiyacinin karsilanmasina katkida bulunmak içinde Ordu Büyüksehir Belediyesi Mobil Mutfak Tir’i da yola çikti.

Yardim tirlari yola çikti

Depremin meydana gelmesinin ardindan Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Hilmi Güler, sosyal medya hesabindan çagrida bulunarak Ordululardan çok acil olarak battaniye ve kislik kiyafet desteginde bulunmalarini istedi. Yapilan yardim çagrisina uyan binlerce vatandas Büyüksehir’e akin ederek yardim malzemesi teslim etti. Yapilan yardimlar ekipler tarafindan paketlenerek tirlara yerlestirildi. 2 TIR’a yüklenen yardim malzemeleri AFAD koordinasyonunda deprem bölgelerine sevk edildi.

Öte yandan 2 TIR haricinde vatandaslardan gelen yardim malzemelerinin ekipler tarafindan düzenlenerek Ordu Valiligi ve AFAD koordinesinde deprem bölgelerine sevk edilecek.

Etkinlikler iptal

Aci haber sonrasi Ordu Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenmesi planlanan tüm etkinlikler iptal edildi. Ordu Büyüksehir Belediyesi, sosyal medya hesabinda yapilan açiklamada su ifadelere yer verildi:

“Ülkemizde yasanan deprem felaketi nedeniyle belediyemiz tarafindan düzenlenmesi planlanan tüm etkinlikler iptal edilmistir. Depremden etkilenen tüm vatandaslarimiza bir kez daha geçmis olsun dileklerimizi iletiyoruz. Ülkemizin basi sag olsun.”
Kaynak: İHA