Kosova Ve Hirvatistan'dan Ekipler Türkiye'ye Hareket Etti

Kosova ve Hirvatistan’dan arama-kurtarma ekipleri deprem bölgelerindeki çalismalara destek olmak amaciyla Türkiye’ye hareket etti.

Kosova Ve Hirvatistan'dan Ekipler Türkiye'ye Hareket Etti
Merkez üssü Kahramanmaras olan depremlerin ardindan Kosova ve Hirvatistan’dan arama-kurtarma ekipleri deprem bölgelerindeki çalismalara destek olmak amaciyla Türkiye’ye hareket etti. Kosova Cumhurbaskani Vjosa Osmani’nin talimati üzerine Adem Yashari Havaalani’nda Kosova Güvenlik Gücü (FSK) askerlerinden olusan 30 kisilik ekip Türkiye’ye dogru hareket ettigi ifade edildi.

Kosova Savunma Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, “Türkiye’de depremden etkilenen bölgelerde arama-kurtarma operasyonu için birligimizi seferber ettik. Türk mevkidasim Milli Savunma Bakani Hulusi Akar ile gün boyu süren dogrudan temaslar, Basbakan Kurti’nin karari ve Cumhurbaskani Osmani’nin yetkilendirmesinin ardindan, Türkiye’deki insani operasyon için KSF’nin özel birligini baslattik” denildi.

Görev gücünün, kentsel arama-kurtarma, acil tip ve K9 birimlerinden uzmanlardan olustugu aktarilan açiklamada, “Ilerleyen günlerin ihtiyaç ve gereksinimlerine bagli olarak, depremin tepki, arama-kurtarma ve etkilerinin hafifletilmesi için müdahale kapasitelerini artiracagiz. Kosova, nerede ve ne zaman ihtiyaç olursa olsun dost ülke ve halklarin hizmetinde olacak morali yüksek profesyonel bir orduya sahiptir" ifadeleri kullanildi.

Hirvatistan’dan 40 kisilik ekip yola çikti

Hirvatistan Kizilhaç’i, 40 kisi ve 10 köpekten olusan arama-kurtarma ekibinin Türkiye’deki deprem bölgelerinde devam eden operasyonlara destek olmak amaciyla Gaziantep’e dogru yola çiktigini ifade etti.

Ekip üyelerinin Sivil Savunma Devlet Müdahale Birimi’nin Kentsel Arama-Kurtarma üyesi oldugu belirtildi.
Kaynak: İHA