Çesme Belediye Baskani Oran Açiklamasi 'Çesme Bin Depremzedeyi Agirlamaya Hazir'

Çesme Belediye Baskani Ekrem Oran, Çesme’nin bin depremzedeyi agirlamak için hazir oldugunu belirterek, yarindan itibaren basvurularin kabul edilecegini açikladi.

Çesme Belediye Baskani Oran Açiklamasi 'Çesme Bin Depremzedeyi Agirlamaya Hazir'
Sosyal medya hesabindan bir açiklama yapan Çesme Belediye Baskani Ekrem Oran, "Buradan açikliyorum; Çesme’miz 500 oda (1000 kisi) depremzedeyi agirlamak üzere hazirligini tamamladi. Yarindan itibaren basvurulari kabul edecegiz. (e-Devlet’ten ikametgah sorgulayacagiz) Tesekkürler Çestob. Tesekkürler Çesmeli otelcilerimiz!" diyerek, Çesmeli otelcilere de desteklerinden dolayi tesekkür etti.

Çesme Turistik Otelciler Birligi (ÇESTOB) Baskani Yakup Demir de bir açiklama yaparak, "Belediye Baskanimiz Ekrem Oran ile birlikte bin depremzedeyi agirlamak üzere karar verdik. Acilarimizin zirveye ulastigi böyle günlerde en büyük ihtiyacin isinma, yeme, içme ve barinma oldugunu görüyoruz. Çesme olarak bir nebze de olsa deprem acisini yasayanlara yuva olmak istedik. Bu konuda ihtiyaç istenmedigi halde Çesme olarak öncülük yapmak istedik. Magdur olan depremzedelerimizi Çesme’deki otellerimizde agirlama karari aldik. Kapali olan otellerimizle de görüstük. Ihtiyaç olmasi halinde onlar da otellerini açacaklar" dedi.

Kaynak: İHA