Darp Eden Sahis Serbest Kalinca Panik Butonu Verildi

Adana’da kendisini darp edip alikoydugunu, cinsel saldirida bulundugunu ve dolandirdigini öne sürdügü sahis mahkeme öncesi saliverilen kadina panik butonu verildi.

Darp Eden Sahis Serbest Kalinca Panik Butonu Verildi
Istanbul’da genel koordinatör olarak görev yaparken babasi rahatsizlaninca bir süreligine Adana’ya gelen Fide Uyarlar (43), evinin bahçesinde köpeklerini gezdirirken iddiaya göre Gökhan K. (45) ile tanisip arkadas oldu. Uyarlar’in komsusu Gökhan K., arkadasligi ilerletip bir ay sonra da evlenme teklifinde bulundu. Ancak Uyarlar bu teklifi kabul etmeyince sürekli rahatsiz edip evine girerek onu alikoyan sahis, darp edip iskence yapti. Kadin iddiaya göre asansörde bile Gökhan K.’nin tacizine ve iskencesine maruz kaldi. Zanli Gökhan K., Uyarlar’in yan tarafindaki dairenin sahibi ile görüsüp onun yerine tasinmak için mücadele etti. Son olarak da Uyarlar’in evine balkondan girip kadini yine alikoyan zanli, kadinin sikayeti üzerine gözaltina alindi. Adliyeye sevk edilen zanli, nöbetçi sulh ceza hakimligi tarafindan “konut dokunulmazliginin ihlali, alikoyma, taciz, tehdit ve darptan” tutuklandi. Ilk durusma 6 Ekim 2022 günü görüldü.

Ikinci durusma ise 7 Subat günü olacakken sanik 3 Subat günü tutuksuz yargilanmak üzere tahliye edildi.

Fide Uyarlar, sahsin birçok dosyasi olmasina ragmen tahliye edilmesine tepki göstererek, “Bu adam beni asansörde taciz etti, görüntülerim var. Daha sonra komsumun balkonundan atlayarak beni evimde alikoydu, taciz etti, tehdit edip darp etti, iskence yapti. Bu kisi mahkemede sevgili oldugumuzu beyan etti. Bu adam benim hiçbir seyim degil. Bu sahis benim sevgilim de olabilir, arkadasim da veya esim de olabilir. Sevgili olmamiz bunlari bana yapma hakkini vermez” dedi.

Uyarlar, söyle devam etti:

“Gördügüm iskenceler, darplar, evimin güvenlik kamerasinda ve apartmanda da, disaridaki güvenlik kameralarinda da mevcut. Mahkemeye sunuldu hepsi. Bunun bütün bedeli 8 ay midir? Benim o çektigim bütün o darplar, iskenceler, o eziyetin bedeli sadece 8 ay miydi? Bu demek ki benin canimin hiçbir kiymeti yok. Delirmek üzereyim artik, su butona basmam için bana verildi.

Asansörde de basabilirdim telefonumda ama gördügünüz gibi üzerime nasil çullandigini. Ben su anda çok korkuyorum, evden disari adimimi bile atamiyorum. Hala kameram evde açik duruyor. Sabaha kadar uyumuyorum, hava aydinlik olunca uyuyorum. Çok eminim beni öldürecek ya da hep bahsettigi gibi yüzümü rahmetli Bergen’den daha kötü yapacakmis. Ondan baskasi bakamayacakmis, ameliyatin bile benim yüzümü düzeltemeyecegini söylüyor. O zaman hiç kimse bana üzülmesin. Ben su anda hayattayim, bana o zaman kimse yardim eli uzatmasin. Yardim etmek isteyen insanlar varsa su anda yardim etsinler.”

Uyarlar’a talebi üzerine polis tarafindan panik butonu verildi.

Saniga da elektronik kelepçe takildi.
Kaynak: İHA