Türk Egitim-Sen Genel Baskani Geylan'dan Proje Okullarina Yönetici Atama Usulüne Tepki
Türk Egitim-Sen Genel Baskani Talip Geylan, proje okullarinin yönetici belirlenme usulüne iliskin, “Proje okullari, adeta yandas yönetici atama projesine dönüsmüstür. Milli Egitim Bakanligina (MEB) çagrida bulunuyor ve sinav esasli bir sistemle proje okullarina yönetici ve ögretmen atama düzenini getirmesini bekliyoruz” dedi.

Türk Egitim-Sen Genel Baskani Talip Geylan, Türk Egitim-Sen Ankara 3 No’lu Sube’nin kurum yöneticileri ile düzenledigi istisare toplantisina katildi.
Geylan, burada yaptigi konusmasinda, “Türk Egitim-Sen olarak her zaman ‘bir okul, müdürü kadar okuldur’ deriz. Bir okul müdürü; liyakati, donanimi, formasyonu, adabi ve üslubu ile o okulun standartlari üzerinde degilse ya da liyakatli degilse, o okulda en kamil ögretmenler de görev yapsa, egitimden istenilen verim alinamaz. Bu nedenle MEB yönetici atama süreçlerinin ehliyet üzerinden yürütülmesi çok önemlidir” diye konustu.
Yönetici atama sisteminin liyakat ve ehliyet sistemine dayali olarak bir hakkaniyet zemininde yürütülmesi gerektigini kaydeden Geylan, “Mülakat süreci yönetici atama sisteminden kökten kaldirilmalidir. Türk Egitim-Sen olarak hem ilk atamalarda, hem görevde yükselmelerde hem de yönetici atamalarinda mülakat marifeti ile yasanan adaletsizlikleri dile getiriyoruz. Türk Egitim-Sen olarak mülakattan korktugumuz ya da üyelerimize güvenmedigimiz için karsi çikmiyoruz. Hatta diyoruz ki; sendika temsilcileri mülakat komisyonlarinda sadece gözlemci sifati ile yer alsin ya da mülakatta kamera kaydi alinsin. O zaman variz. Ama bu teklifimiz kabul görmüyor. Neden korkuluyor, ne gizlenmek isteniyor?” diye konustu.
“Proje okullari yöneticileri MEB Yönetici Atama Yönetmeligi’ne tabi olmalidir”
Geylan, proje okullari yönetici atama usulüne iliskin sunlari kaydetti: “Akademik basarisi en yüksek olan ögrencilerimizin sinavla girdigi proje okullarina ögretmen ve yönetici seçiminde objektif hiçbir ölçüt aranmiyor. Proje okullari Uganda Egitim Bakanligina mi bagli? Bu okullarimiza yönetici atanirken de MEB Yönetici Atama Yönetmeligi esas olmali ve sinavla alinmalidir. Proje okullari, adeta yandas yönetici atama projesine dönüsmüstür. Ülkemizin gelecegini insa edecek çocuklarimizin okudugu göz bebegimiz bu okullarimizi heba edemeyiz. MEB’e çagrida bulunuyor ve sinav esasli bir sistemle proje okullarina yönetici ve ögretmen atama düzenini getirmesini bekliyoruz.”
Toplantiya Türk Egitim-Sen Genel Baskan Yardimcisi Selahattin Dolgun, ILKSAN Denetleme Kurulu Baskani Isa Baris, sube baskani Ertekin Engin ve sube yönetim kurulu üyeleri de katildi.
